Motor nehrál dobře a s podobným herním projevem by příště tolik štěstí mít nemusel. „Musím uznat, že Vsetín odehrál velice dobrý zápas,“ ocenil nejprve výkon soupeře domácí asistent trenéra Luboš Rob starší. „Nám se poslední dobou nedaří souhra a v herním projevu se trápíme. Důležité bylo, že nám hosté na začátku druhé třetiny neodskočili na dva góly. Šance na to měli. Takový je ale hokej a my jsme nakonec nějakou cestu k vítězství našli. Vsetín si však nějaký bod stoprocentně zasloužil,“ sportovně uznal.

Před blížící se klíčovou fází sezony to není za strany Motoru zrovna moc přesvědčivé. „Soupeři proti nám hrají na krev, protože většinou bojují o play off. A z naší strany, pokud nedáme na začátku nějaké góly, abychom se uklidnili, tak to pak vypadá takhle. Určitě si to vyhodnotíme a uděláme ze zápasu nějaké závěry. Hlavně směrem k sestavě, abychom na začátku play off fungovali lépe,“ ujistil.

Vsetín hrál ve středu v Budvar aréně o všechno. Pokud se ještě chtěl udržet v reálném boji o osmé místo, potřeboval bodovat. To se Valachům nakonec nepodařilo, přesto zanechali velmi dobrý dojem. „Vzhledem k vývoji utkání jsme ztratili tři body,“ posteskl si i trenér Vsetína Jiří Dopita.

Hosté byli po většinu zápasu lepší, což si myslel i olympijský vítěz z Nagana. „Srovnali jsme se s úvodním tlakem domácích a dali jsme gól. V úvodu druhé třetiny jsme byli jednoznačně lepší a mohli jsme odskočit. Měli jsme dvě stoprocentní šance, které jsme nevyužili. Kdybychom je dali, tak by se zápas možná vyvíjel jinak. I když soupeř vyrovnal, tak jsme dali druhý gól a byli jsme pořád ve hře. Hrubými chybami jsme se připravili o vítězství. Byli jsme Budějovicím zcela rovnocenným soupeřem. Předčily nás jenom v přesilovkách. Jinak jsme odehráli dobré utkání a připravili jsme se o body sami,“ zhodnotil zápas.