Jihočeši hráli už třetí zápas ve třech dnech a tentokrát dostala příležitost také celá řada mladíků. Kapitánské céčko měl tentokrát na hrudi Martin Hanzl.

Začalo se oboustranně svižně. Nejprve hosté nastřelili dvakrát v rychlém sledu za sebou tyč, poté na druhé straně po výzvě juniora Kříže nepropálil gólmana Berana Vráblík.

Do vedení šli ale přece jen domácí. Po precizní bekhendové výzvě od Tomana potvrdil Doležal střelou z první, že góly rozhodně dávat nezapomněl.

Jihočechům příliš nevyšla první přesilovka zápasu. Mladíček Drančák musel zatáhnout za záchrannou brzdu, ale Strmeně z trestného střílení nepřekonal Mácha. Ještě před první sirénou se ale hosté přece jen dočkali. Po rychlém přečíslení vyrovnal Pořízek.

Vyrovnaná druhá třetina už tolik dramatických momentů nenabídla. Domácí byli o něco lepší, lotyšský šikula Dzierkals nastřelil z úhlu tyč, ale skóre se neměnilo. Pořízkovu těžkou střelu z ideální pozice mezi kruhy zase zlikvidoval Strmeň.

V závěrečném dějství už se na některých hráčích Motoru logicky začínalo projevovat, že hrají třetí zápas ve třech dnech. Přesto poctivě dřeli. Dobrou šanci měli Dzierkals i Sochor, leč neuspěli. Ale zlobili i Jihlavští a Strmeň musel několikrát prokázat svůj nesporný um.

Vítězství na svou stranu nakonec strhli hosté z Jihlavy. Šest minut před koncem se protáhl před Strmeně Miškář a bekhendem poslal kotouč pod horní tyčku.

Jihočeši v závěru pořádně zatlačili, vyrovnání měl na holi benjamínek Drančák, domácí zkusili power play, ale do prázdné branky pečetil na konečných 1:3 Šik.

Branky a nahrávky: 11. Zd. Doležal (Toman) – 16. Pořízek (Handl), 54. Miškář (Šik), 60. Šik. Vyloučení: 3:5, bez využití. Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi. Diváci: 2009.

Motor: Strmeň – A. Dvořák, Šenkeřík, Vráblík, Bindulis, Kachyňa., L. Doudera – Kříž, M. Hanzl, Dzierkals – Vavřík, Drančák, Sochor – Zd. Doležal, Toman, F. Přikryl – Putz, Hála. Trenéři Modrý, Čermák a Fousek.

Roman Fousek (asistent trenéra Motoru): „Hráli jsme třetí zápas ve třech dnech, proto jsme rozložili síly na více hráčů. Navíc jsme měli soupeře ze Chance ligy, tak dostali šanci i naši mladší hráči, aby ukázali, jestli s nimi potom budeme moci počítat do širšího kádru i v sezoně. Někteří s námi byli úplně poprvé na tréninku i na zápase. Jiní hráli už podruhé nebo potřetí. Třeba Marcel Kříž odehrál slušný zápas, stejně jako v pondělí v Plzni. Velký potenciál má Samuel Drančák, i když je hodně mlaďoučký. Je to kluk, který se nebojí hrát a chce puk."