Velká Radouň hostí v sobotu Hlubokou, v neděli jede do Krumlova.


A stejná porce dvou utkání na ně čeká i nadcházející víkend. V sobotu hrají doma opět s Hlubokou (17), v neděli pak zamíří do Českého Krumlova.

V dohrávané střetnutí 8. kola na otevřeném hlubockém kluzišti hosté začali velmi špatně. První gól inkasovali hned v úvodní minutě, Hluboká brzy přidala další dva a ve 12. minutě tak vedla už 3:0.

„Postupně jsme se sice zlepšili a soupeře začali přehrávat, ale vždy, když jsme skórovali, dokázali domácí odpovědět. Hráčům slouží ke cti, že bojovali až do konce, ale výpadek z počátku zápasu se nám dohnat už nepodařilo. Hluboká hrála účelný hokej, nač sáhla, to skončilo v síti,“ trpce konstatoval trenér Velké Radouně Pavel Hudler.

Další utkání v Táboře se ovšem neslo již ve zcela jiném duchu. Soupeř chtěl hrát hokej, což týmu z Jindřichohradecka svědčilo.

„Táborský tým je technicky velmi dobře vybavený a předvádí kombinační hokej. Byl to poměrně vyrovnaný duel, v němž jsme se přece jen častěji dostávali do střeleckých příležitostí a tři z nich se nám podařilo zužitkovat. Na počátku třetí třetiny jsme pak přečkali nápor domácích, postupně jsme se z něho vymanili a ve zbytku duelu už jsme si cennou výhru pohlídali,“ líčil kouč.

KP finišuje

Základní část krajského přeboru právě vstupuje do závěrečné fáze. Na mužstva totiž čekají poslední čtyři kola, která s definitivní platností rozhodnou o složení osmičky pro play off.

Velká Radouň zatím v tabulce okupuje sedmé místo se ziskem 17 bodů, shodnou bilanci má i osmý Český Krumlov. Vimperk je hned za nimi na první nepostupové příčce, přičemž ztrácí dva body. Ve hře je ještě i šestá příčka, na níž zatím figuruje s 19 body Humpolec.

Podmínkou pro udržení pozic bude pro radouňský celek sobotní domácí vítězství nad Hlubokou.

„Netřeba o tom moc diskutovat. Víme, že musíme získat dva body,“ reagoval Hudler.

Neméně důležitý ovšem bude i nedělní zápas v Českém Krumlově, jenž je zároveň přímým soubojem o postupové místo do vyřazovacích bojů.
„Očekávám tuhý boj, může to být dost vyhecované. Spokojeni bychom byli s bodem,“ tvrdí.

Věří v postup

Pavel Hudler, který se kormidla HC Velká Radouň jako hlavní trenér ujal po šesti odehraných zápasech po odstoupení Josefa Fleischmana, je přesvědčený, že jeho tým, který navíc obhajuje stříbrné medaile z uplynulé sezony, mezi krajskou elitou v play off ani letos scházet nebude.

„Věřím manšaftu, že si postup do vyřazovací fáze vybojuje. Ale důležité bude i to, z jakého místa bychom do play off postoupili. Myslím, že se o tom bude rozhodovat až v posledních zápasech, což pro nás konkrétně představuje utkání v Humpolci,“ doplnil Hudler.

CO ZBÝVÁ ODEHRÁT:

19. kolo – sobota 17. ledna Velká Radouň – Hluboká (17)
20. kolo – neděle 18. ledna Český Krumlov – Velká Radouň
21. kolo – sobota 24. ledna Velká Radouň – Veselí n. L. (17)
22. kolo – neděle 1. února Humpolec – Velká Radouň