Jihočeši sice svého soupeře dokázali přestřílet, ale nebylo jim to vůbec nic platné, neboť domácí hokejisté prokázali daleko lepší produktivitu.

„V úvodní třetině jsme ve všech činnostech byli horší. S důrazně hrajícím soupeřem, který byl patřičně nažhavený, jsme prohrávali hlavně osobní souboje a než se náš tým stačil probrat, bylo to 2:0," konstatoval trenér Vajgaru Miloslav Čech, který se na lavičku vrátil po kratší pauze, během níž podstoupil operaci.

Hosté se sice od prostřední části zlepšili, ale v koncovce zůstávali stále jaloví. A to jim Moravské Budějovice umožnily svými zákroky hrát řadu přesilovek. V početní výhodě se jim povedlo skórovat až pět minut před koncem, kdy Tupý snižoval na 1:4. Navíc hráči Vajgaru často zmatkovali v defenzivě a dobře bruslící „Žihadla" toho dokázala patřičně využít.

„Nebudeme házet flintu do žita po prvním neúspěchu, ale musíme zlepšit spoustu věcí. Co si však budeme říkat, chybějí nám takoví hráči jako byli v minulé sezoně Voříšek nebo Milotinský, kteří dokázali ujet a dát gól. Ale s tím se musíme vyrovnat," povzdychl si nad mizernou produktivitou.

Nutno podotknout, že Moravské Budějovice jsou nováčkem spíše na papíře, neboť v jejich dresu se prohání několik hráčů i s prvoligovými zkušenostmi.

Příležitost k vylepšení renomé bude mít jindřichohradecké mužstvo už zítra, kdy na svém stadionu přivítá Břeclav (18 hodin).
„Čeká nás výborný soupeř, který se určitě sám neporazí. Je třeba hodně přidat na agresivitě, tlačit se do šancí a střílet," nabádá kormidelník Vajgaru Miloslav Čech.

MORAVSKÉ BUDĚJOVICE – J. HRADEC 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky: 5. Sechovec (Zahradník), 13. Dostál (Sobotka), 26. Zahradník (Peroutka), 43. Jánský (Dostál), 60. Barták (Sobotka) – 55. Tupý (Ištvánik).
Rozhodčí: Netopil – Chocholouš, Kříž. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:1.
Poměr střel: 31:34. Diváci: 400.
Vajgar: Kubeš – Procházka, Chmel, Štěpán, Tupý, Ištvánik, Maryška (22. Tržil) – Trummer, Kupec, Dvořák – Mazanec, Záhora, Skokan – Turek, Horváth, Schmidt (34. Tomšík).
Další výsledky 1. kola: Hodonín – Kolín 5:4 PP, Pelhřimov – Technika Brno 1:4, Nymburk – Žďár n. Sáz. 3:1, Chotěboř – Břeclav 2:6.