V úvodním kole první WSM ligy prohráli hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice v Praze na Slavii 3:5, když po dvou třetinách ještě vedli 3:2. Páteční duel s Jihlavou mají Jihočeši odložen, v pondělí se představí 
v Třebíči (17.30).
Hosté se museli obejít bez nemocné dvojice útočníků Nouza a Žálčík. Do sestavy se nevešli obránci Mazanec se Zíbem, jako povinný mladík naopak dostal šanci nadějný forvard Vochozka.
Byli to sešívaní, kdo měl v úvodu zápasu navrch. Začali mohutným náporem, který znásobila přesilovka při sporném vyloučení Pavlina. Dragoun napálil břevno Bláhovy klece a Motor se tak i s patřičnou dávkou štěstí ubránil.
V 11. min. už ale Eden jásal. Na bleskurychlou akci domácích hráči ve žlutých dresech vůbec nestačili zareagovat. Mikulík předložil kotouč Kverkovi a bylo to 1:0. Také Motor mohl dát v úvodní třetině gól. Chovan však sám před Hylákem neuspěl a hosté promarnili i přesilovku pět na tři.
Tu zužitkovali až v úvodu druhého dějství, kdy se s pomocí teče domácího hráče prosadil Straka. Hosty jako by pokropili živou vodou a najednou jich bylo plné kluziště. Jenže stačila jedna přesilovka Slavie, Tuominen pohotově vrátil do sítě kotouč odražený od zadního mantinelu a Pražané znovu vedli.
Domácí radost však trvala jen tři minuty.
Poté předvedl parádní individuální akci Chovan, našel Pajiče a bylo znovu srovnáno.
Místy až drtivý tlak českobudějovického Motoru vyústil ve vedoucí gól, který dal v přesilovce Straka.
O přestávce si slávisté odpočinuli a nadechli se k náporu, který také vyústil ve vyrovnání. Rovněž v početní výhodě se prosadil Kverka. A nakonec Jihočeši přišli o všechny body.
Tři minuty před koncem vypadl do té doby výbornému Bláhovi kotouč a Šafránek ho dorazil do sítě. Dvě zbytečná vyloučení v záběru pak zhatila možnost poprat se alespoň o vyrovnání.
Naopak do prázdné branky při power play hostí pečetil Dušek – 5:3.


Branky a nahrávky: 11. Kverka (Mikulík, Dragoun), 29. Tuominen (Drtina, Pohl), 51. Kverka (Mikulík, Dragoun), 57. Šafránek, 60. Dušek (Chlouba) – 21. Jos. Straka, 32. Pajič (Chovan), 40. Jos. Straka (Heřman, Suchánek). Vyloučení: 5:5 (navíc dom. Mikulík 10 min.), využití: 2:2. Rozhodčí: Hejduk, Kopeček – Polák, Rampír. Diváci: 2351.
ČEZ Motor: Bláha – Suchánek, Vráblík, Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Mucha - Babka, Jos. Straka, Heřman – Čermák, Esposito, L. Květoň – Rob, Pajič, Chovan – Kuchejda, Škoda, Vochozka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.