V sobotu sehrají domácí zápas s Ústím nad Labem. Začátek je v Budvar aréně v 17 hodin. V pondělí pak čeká mužstvo očekávaný šlágr na ledě lídra soutěže Karlových Varů (17.30).

Po reprezentační přestávce se Jihočechům nepodařilo nahodit motory na stoprocentní výkon. „Z našeho pohledu tam byla spousta nedotažených věcí,“ přikyvuje i jeden z asistentů trenéra Jelínka Aleš Kotalík. „Na něčem jsme v tréninku pracovali a v zápase to bylo udělané jen napůl. Ať už se to týká forčekinku, nebo hry ve středním pásmu,“ konkretizuje.

Motor je favoritem celé soutěže a zápasy s většinou soupeřů jsou si hodně podobné. „Kamkoliv přijedeme, tak proti nám každý podá stodesetiprocentní výkon. V utkáních venku musíme v první řadě srovnat naše emocionální nasazení, agresivitu a chtění s našimi protivníky. Potom si troufám tvrdit, že hokejově jsme na tom o dost lépe. Na to ale v zápasech venku dojíždíme a je to věc, na které musíme nejvíce zapracovat,“ má jasno trenér, jenž jako hráč nasbíral 542 startů v NHL.

Stanislav Bednařík
Chyběla lepší komunikace mezi trenéry a kabinou, tvrdí manažer Motoru Bednařík

Jeho tým chce hrát agresivní hokej s důsledným napadáním soupeře. „A to nejen při forčekinku, ale i ve středním pásmu. Je však nutné, aby hráči důsledně dodržovali naše pokyny,“ zdůrazní.

Zatímco v drtivě většině zápasů Jihočeši své soupeře přestřílejí, tentokrát byl poměr střel na branku 31:26 pro Třebíč. „Šance jsme měli, ale určitě ne tolik, kolik bychom si představovali, že by si tento tým měl vytvořit. Je třeba přiznat, že stoprocentních příležitostí měl soupeř víc,“ sportovně Kotalík uznává. „Je třeba na tom pracovat. Pojmenovat problémy, což děláme. Kluci musí odevzdat maximální výkon při každém střídání. Nedívat se nikam daleko. Ani na další zápas nebo třetinu, ale na to, co bude další střídání. Z toho se vyvine celkový obrázek. A teprve potom se můžeme koukat kousek dál,“ přemítá Aleš Kotalík.

Hosté v Třebíči propásli nástup do třetí třetiny. A to doslova. Na led přišli z kabiny pozdě a inkasovali dvouminutový trest za zdržování hry. „Vznikl tam nějaký komunikační problém s tím, kolik času ještě zbývá do začátku třetiny. V tu chvíli jsem u toho nebyl, takže to nemohu hodnotit. Samozřejmě by se to ale nemělo stávat a musíme si na to dávat pozor,“ souhlasí.

Martin Heřman
To je bohužel málo, hokejisté Motoru vezou z Třebíče pouze jeden bod

V prodloužení rozhodla o bodu navíc Horácká Slavia a dá se říct, že zaslouženě. „Máme hráče, kterým by měl větší prostor na ledě při hře tři na tři v prodloužení vyhovovat. Je to o držení kotouče, do kterého jsme se ale moc nedostali. S pukem hráli mnohem víc domácí. V závěru pak došlo ke gólové situaci, kdy jsme špatně odcouvali v situaci jeden na jednoho a hráč Třebíče to prostřelil,“ popsal asistent rozhodující moment zápasu.

Do kádru se vrátil mladý obránce Ondřej Kachyňa, jenž hostoval v Litoměřicích. „Měl otřes mozku, kvůli kterému neodjel ani na sraz reprezentační dvacítky. Uvidíme, jak na to bude zdravotně a jak se zapojí do tréninku.“

Pro sobotní duel chystají trenéři některé změny v sestavě. „Určitě bude hrát dorostenec Matěj Toman, který nahradí Martina Beránka. Mladí kluci se budou v sestavě točit. Další změny jsou závislé na zdravotním stavu hráčů. Uvidíme, jak se bude cítit Žiga Pavlin, jenž si z akce národního slovinského týmu přivezl nachlazení. Nemocný je také Vlasta Dostálek,“ informuje Kotalík.