Začátek střetnutí vyšel lépe hostům, kteří v 9. minutě vedli o dva góly, ale druhá část úvodní třetiny se nesla v režii jindřichohradeckého celku, který dokázal skóre zvrátit ve svůj prospěch. Nejprve se střelecky prosadili mazáci Aleš Skokan s Markem Dvořákem a pak ještě budějovický junior Ediie Turek. A právě syn slavného brankáře Romana Turka ve 24. minutě svou druhou trefou zvyšoval náskok domácích na 4:2, čímž vyhnal gólmana Bošku z klece. V té chvíli se zdálo, že šňůru šesti porážek za sebou Vajgar konečně přetrhne.

Jenže hráči Moravských Budějovic se rychle oklepali a už v průběhu prostřední periody postupně získávali střeleckou převahu, což však zatím byla jen předzvěst obratu, který z jejich strany následoval v závěrečné dvacetiminutovce.
A domácí jim k němu vydatně pomohli nejen zbytečnými vyloučeními, ale také ztrátou víry ve vlastní síly, neboť se zbytečně brzy v obavě o výsledek zatáhli do vlastní třetiny. A trest na sebe nenechal dlouho čekat.
Pro Jihočechy přišly kruté okamžiky v rozmezí 52. až 54. minuty, během nichž jejich soupeř dokázal třemi zásahy dokonale změnit výsledek ve svůj prospěch a zasadil tak domácím smrtící úder. Z něho už se nedokázali vzpamatovat, ačkoliv v závěru měli ještě několik šancí.

Výsledkem je tak už sedmá prohra v řadě, byť znovu jen o jediný gól, a situace v klubu začíná být skutečně na pováženou. Jak z mizérie vybřednout si láme hlavu i vedení Vajgaru, nicméně manévrovací prostor pro případné změny není nikterak velký.
To ostatně potvrzuje i výkonný ředitel jindřichohradeckého klubu František Dvořák.
„Těžko můžeme z hodiny na hodinu vyhodit deset hráčů. A když posadíme ty nejzkušenější, bude to ještě horší, protože adekvátní náhrada prostě není. Snažíme se tým oživit, budeme jednat s českobudějovickým Mountfieldem, Pískem či Jihlavou, ale konkrétní jména zatím nepadla," zmínil.
Podle našich informací se začala kývat židle i pod trenérem Miloslavem Čechem, ale je otázkou, kdo by jej v případě odvolání mohl nahradit.

Jindřichohradečtí hokejisté mají až do soboty, kdy se představí na ledě Břeclavi, čas přemýšlet, co je třeba změnit, aby se krizi podařilo zažehnat a Vajgar se nemusel na konci sezony strachovat o ligovou příslušnost.
„Je pravda, že série porážek na hráčích zanechává stopy a nebude jednoduché se z toho dostat. Ale pořád si myslím, že tohle mužstvo má na víc, než se potácet na chvostu tabulky," soudí Dvořák.

J. HRADEC – M. BUDĚJOVICE 4:5 (3:2, 1:0, 0:3)
Beanky: 11. Skokan (Mazanec, Tupý), 12. Dvořák (Kupec, Procházka), 14. Turek (Matějka, Chmel), 24. Turek (Skokan) – 6. Bula (Křenek, Zahradník), 9. Zahradník (Křenek), 52. Vlašín (Zahradník), 52. Sobotka (Kundela, Jánský), 54. Zahradník (Barták).
Rozhodčí: Vokřál – Nepomucký, Žemlička . Diváci: 455.
Vyloučení: 10:7. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Poměr střel: 34:36.
Vajgar: Kubeš – Procházka, Chmel, Maryška, Tupý, Tržil, Popelka – Gurka, Kupec, Dvořák – Mazanec, Mařík, Skokan – Matějka, Tomšík, Turek – od 50. Javůrek.
Další výsledky 10. kola:
Technika Brno – Pelhřimov 5:2, Břeclav – Chotěboř 9:1, Žďár nad Sázavou – Nymburk 7:4, Kolín – Hodonín 1:2.