Řisuty vstoupily do utkání mnohem lépe, dobře bruslily, tlačily se do zakončení a Jihočechy předčily i v agresivitě. V 7. minutě se také při přesilovce dostaly do vedení.

„Domácí puk došťouchali za záda Kůdely z brankoviště, byli jsme tam málo důrazní. A takhle jsme dostali ještě jeden gól, což by se stávat nemělo," poznamenal vedoucí mužstva Vajgaru Josef Kuliš.

O minutu později hosté inkasovali podruhé, ale postupem času se zvedli a důležité bylo, že těsně před koncem úvodní části Přibyl snížil.
Prostřední třetina vyšla hradeckému celku náramně a zásluhou tří gólů zkušených borců Procházky, Špergera a Voříška dokázal v rozmezí čtyř minut otočil kormidlem na opačnou stranu – 2:4.

„Konečně jsme měli k dispozici tři vyrovnané a kompaktní formace, takže jsme dokázali rovnoměrně rozložit tlak na soupeře, což bylo samozřejmě znát," zdůraznil Josef Kuliš.

Na začátku třetí dvacetiminutovky sice domácím svitla naděje na zvrat, když ve 42. snížili na rozdíl jediné trefy, ale vítr z plachet jim vzal o tři minuty později Bárta.

„Zbytek duelu už jsme si pohlídali, i když jsme měli i trochu štěstí, protože Řisuty nastřelily tyč. Ale šance na zvýšení skóre jsme měli i my. Celkově však lze konstatovat, že jsme odehráli slušný zápas," doplnil.

Premiéru v hradeckém dresu si odbyl útočník Pekárek, který se vrátil z Německa a u Vajgaru bude hostovat z Jihlavy. Mezi tyčemi dostal tentokrát šanci budějovický gólman Kůdela, jemuž kryl záda kladenský junior Exner.

„Kubeš měl potíže uvolnit se ze zaměstnání," vysvětlil Josef Kuliš.

Už v sobotu se jindřichohradecký tým vypraví k dalšímu střetnutí na vrchlabský led.

„Kvůli odloženým zápasům z důvodu karantény nás čeká zhuštěný program. Vrchlabí a poté i Děčín, který přivítáme příští středu doma, patří k hratelným soupeřům a pokud se chceme odpoutat z konce tabulky, je zapotřebí udělat nějakou delší bodovou šňůru," zmínil nepopiratelný fakt vedoucí mužstva.

ŘISUTY – J. HRADEC 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)
Branky: 7. Krpata (Sedláček), 8. Krpata (Redlich, Náprstek), 42. Kraus (Sedláček) – 20. Přibyl (Jasečko), 33. Procházka (Bárta, Mazanec), 34. Šperger (Kasalý, Kotrla), 36. Voříšek (Kocar, Jasečko), 45. Bárta (Procházka).
Rozhodčí: Kostourek – Fiala, Havelec. Diváci: 92.
Vyloučení: 6:6, navíc Redlich (Řis.) 10 min. OT. Využití: 2:0.
Poměr střel: 26:17.
Vajgar: Kůdela – Tržil, Jasečko, Procházka, Chmel, Semrád, Klement, Štěpán – Kocar, Voříšek, Pekárek – Kasalý, Kotrla, Šperger – Mazanec, Bárta, Přibyl.