Duel dvou posledních mužstev tabulky Hradec zahájil nedůrazem ve vlastní obranné třetině, kde nechával na holičkách gólmana Michaela Formánka, jenž si po třetí brance usedl na střídačku. Všechny tři góly dostal poté, co první střelu (nebo víc) vyrazil, ale na dorážky už neměl.

Za stavu 0:3 šel do brankoviště David Pírs, který v prvním dějství už neinkasoval. Naopak hosté díky Antonínu Bastlovi dokázali snížit na dvougólový rozdíl.

Prostřední část nenasvědčovala tomu, že by Vajgar mohl utkání zdramatizovat, neboť se hrálo neustále před Pírsem, jenž z mnoha složitých situací nevyřešil pouze dvě – 1:5.

Zdálo se, že si domácí tým bude vylepšovat skóre, ale jakoby mu čtyřbrankový náskok stačil, začal hrát údržbu.
To se mu nevyplatilo, jelikož bratři David a Tomáš Kohútovi dali během 28 sekund dva góly – 3:5. Nejprve osmnáctiletý David zužitkoval přesilovku a potom o tři a půl roku starší Tomáš využil nepozornosti českobudějovického brankáře Petra Spáčila.

Příležitosti na další snížení Vajgar v závěru druhé třetiny neproměnil, ovšem po necelých šesti minutách poslední dvacetiminutovky Ota Lazorišák už na drama zadělal – 4:5.

Bohužel, namísto očekávaného tlaku hostů zapnul vyšší obrátky David servis. Nastěhoval se před Pírse a ostřeloval jej, jak to jenom šlo. Dvacetiletý mladík všech 16 ran pochytal, ale týmu to nepomohlo, neboť v ofenzivě byl bezzubý.

K ničemu mu nebyla ani početní výhoda chvilku před koncem, kterou tým kouče Rudolfa Suchánka hostům daroval špatným střídáním. Hradec se v ní ani nedostal ke střele a zoufalý pokus o power-play také nedopadl dobře.

Vajgar při hře bez brankáře ani nepřešel útočnou modrou čáru a 44 sekund před závěrečnou sirénou inkasoval z hole Suchánka mladšího do prázdné klece pošesté.

V 9. kole II. ligy se jindřichohradecké mužstvo v sobotu doma střetne s Kolínem (18 hodin). (rop)

DAVID SERVIS ČB – J. HRADEC 6:4 (3:1, 2:2, 1:1)
Branky a asistence: 3. Summerauer (Chaloupka, Hanzal), 13. Bárta (Chaloupka, Hanzal), 16. Zayml (Šesták, Zich), 27. Hanzal (Bárta, Summerauer), 34. Matoušek (Hanzal, Bárta), 60. Suchánek (Žáček) – 17. Bastl (Vantuch), 37. D. Kohút (Lazorišák), 38. T. Kohút (T. Bílek), 46. Lazorišák (D. Kohút, Pípal).
Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Rozhodčí: Valenta – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 110.
Vajgar: Formánek (16. Pírs) – Pípal, Tržil, Bureš, Zderadička (35. Růžek), Straka, Farka – Bastl, Vantuch, Beran, Kundrát, Lazorišák, T. Bílek, Heldák, D. Kohút, T. Kohút.

Autor: Roman Pišný