Do domácí sestavy se vrátil po jednozápasové zdravotní pauze kapitán Kutlák, do týmu se naopak tentokrát nevešli obránce Pýcha a útočník Dostálek.

Oproti zvyklostem se tentokrát před zaplněným hledištěm nekonal žádný zdrcující nápor ze strany Jihočechů. Naopak zlobili brusliví hosté. Do větších šancí se ale nedostávali. A střely z dálky pochytal pozorný Kváča. „Ze začátku zápasu byli hosté aktivnější. Postupně se ale hra vyrovnávala,“ konstatoval obránce Pavel Pýcha, jenž utkání sledoval pouze z hlediště. 

Martin Heřman
Martin Heřman dal ve Varech důležitý gól, ale mrzel ho inkasovaný osobní trest

V polovině úvodní třetiny však na druhé straně ulétl Galamboš, bekhendovou kličku nasměroval do břevna, od něhož se kotouč odrazil do zad gólmana Cikánka a do branky. „První gól nám hodně pomohl,“ připustil Pýcha. „Úvodní třetina byla taková oťukávací. Věřím, že ve druhé se do toho kluci opřou a přidají i další branky,“ přál si. 

Nějaký čas ale zůstalo jen u přání. Navrch měli stále Rytíři a Kváča musel likvidovat i první vylouženou šanci. Zikmund před ním zůstal sám, střelou z první ho však nepřekonal. 

Pýchovi udělali jeho spoluhráči radost zase až ve 26. minutě, kdy Nedorost zkušeně vystihl kladenskou rozehrávku, sám před Cikánkem ještě nezištně vyzval Bártu a ten neměl problém zvýšit na 2:0.

Michal Hell ve vzdušném duelu s Da Silvou: Táborsko - Varnsdorf ve II. lize 1:2.
Dynamo mělo na výhru, Táborsko litovalo chyb v obraně

„Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první. Důležité bylo, že jsme dali gól na 2:0. Výborně bráníme v oslabení a Petr Kváča v brance působí velice jistým dojmem,“ podělil se Pýcha o své postřehy ze druhého dějství. 
Třetí dějství začalo hrubicí F. Nováka, jenž namazal Machačovi. Ten zůstal sám před Kváčou, domácí gólman ho však bravurně vychytal. Uklidnění na domácí hokejky přinesl až třetí gól. Postaral se o něj Vlček, jenž vybojoval puk, zamotal hlavu hned několik soupeřům a přesnou střelou pod horní tyčku zvýšil už na 3:0.

Tříbrankový náskok bylo přesně to, co domácí potřebovali. Zaměřili se na pozorné bránění, hned v zárodku zachytávali kladenské protiútoky a z branky vše jistil bezchybný Kváča. Tato strategie Motoru bohatě stačila, protože soupeř už neměl sílu s výsledkem cokoliv udělat. Vyprodanou halou pak mohla začít obíhat oslavná mexická vlna. 

Filip Vlček
Gólová smršť ve druhé třetině rozhodla, Motor převálcoval Ústí nad Labem

Branky a nahrávky: 10. Galamboš (Pajič), 26. M. Bárta (Nedorost), 43. Vlček. Vyloučení: 8:7, bez využití. Rozhodčí: Wagner, Vokřál – Hejl, Kreuzer. Diváci: 6421 (vyprodáno). ČEZ Motor: Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, F. Novák, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – L. Květoň, L. Rob ml., Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš. Trenéři Jelínek, L. Rob st. A Kotalík. 

Hlasy trenérů - Luboš Rob st. (Motor): "Z minima jsme vytěžili maximum. Představovali jsme si, že budeme hrát jinak, ale Kladno potvrdilo výbornou výkonnost. V zápasech s nejlepšími dvěma celky soutěže jsme získali šest bodů, "čehož si nesmírně ceníme".

Miloslav Hořava (Kladno): "Udělali jsme chyby, které soupeř potrestal. Bylo to ale výborné utkání, moc se mi líbilo."