„Nejsme Klabzubáci, abychom pořád jenom vyhrávali. Ale věřím, že tento zápas ještě zvládneme," nechal se slyšet před zápasem trenér Motoru Antonín Stavjaňa. Na jeho slova došlo jen z poloviny. Českobudějovičtí hokejisté skutečně nejsou Klapzubova jedenáctka, aby jenom vyhrávali. Ale ve výborném duelu nakonec Jihlavu nepřetlačili. I když prohráli se ctí a za svůj výkon se rozhodně nemusejí stydět.

Kromě Fillmana a Roba zůstal pouze na tribuně také domácí obránce Pýcha, jemuž se obnovilo zranění zápěstí. V brance dostal opět příležitost Kváča.

Ve výborné atmosféře začali lépe hosté. V 9. min. tvrdé vypálil obránce Šidlík a Kváča na jeho projektil nestačil reagovat. Na vyrovnání se naštěstí čekalo pouhých pět minut. Pajičovu střelu mladý talent v jihlavské kleci Škarek jen vyrazil a proti dorážce důrazného Čermáka už byl bezmocný. V dobré možnosti poté Nouza nezpracoval kotouč, takže poprvé šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

V úvodu druhého dějství mohl dokonat obrat ve skóre Vráblík, ale jeho přesilovková bomba jenom zazvonila na konstrukci Škarkovy klece. Také na druhé straně byla o chvíli později ve hře branková konstrukce. Po sporném zákroku na Suchánka jeli na Kváču hned dva jihlavští hráče, ale Čachotský nastřelil jen břevno.

Definitivně se rozhodlo v závěrečném dějství. Při šancích Prosenji resp. Čermáka se zaskvěli na obou stranách brankáři. Klíčový moment celého zápasu přišel ve 45. min., kdy Babka namazal Březinovi a ten trefil přesně horní růžek Kváčovy svatyně.

Situace na ledě se vyhrotila a došlo i na pěstní souboj. Walker si to rozdal s Dundáčkem. Jejich boxerská vložka skončila smírně a oba zamířili předčasně do kabin.

Nejtěsnější náskok si však hosté zkušeně pohlídali a soupeře prakticky k ničemu nepustili. „Netlačili jsme se do zakončení, zpomalili jsme založení útoku a hosté střední pásmo pozorně ubránili. Vybudované pozice už nebyly tak čisté," připustil Stavjaňa.

V závěru Motor zkusil power play, ale tu rychle ukončil Čermákův faul. „Mrzí nás, že se domácí vítězná série přetrhla. Ztratili jsme body v utkání, které mělo, co se týká bojovnosti, vysoké parametry. Vyjádření skóre je podle mého názoru spravedlivé," sportovně uznal kouč poražených.

Jihlavský asistent trenéra Vlka František Zeman byl pochopitelně spokojenější. „Věděli jsme, že domácí jsou na svém ledě silní, takže jsme se na to připravili. Diváci viděli fantastické utkání, ze kterého si vezeme tři body, možná jsou i trochu šťastné. Ale i ty se počítají."

Branky a nahrávky: 14. Čermák (Pajič, Chovan) – 9. Šidlík (Čachotský), 45. Březina. Vyloučení: 3:6 (navíc dom. Čermák 10 min., Walker a host. Dundáček 5 + do konce), bez využití. Rozhodčí: Sýkora, Zubzanda – Štofa, Belko. Diváci: 6421 (vyprodáno).
ČEZ Motor: Kváča – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Zíb, Mazanec, Mucha – L. Květoň, Nouza, Heřman – Chovan, Pajič, Čermák – Šulek, Walker, Volek – Kuchejda, Škoda, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.