Nový kouč Jihočechů přesně dle svých slov nezasáhl do složení jednotlivých formací a začínala tak vítězná sestava z posledního duelu v Přerově. Mimo hru zůstává kvartet marodů F. a M. Novákové, Mucha a Květoň.

Hned po půlminutě měl sice první šanci zápasu Čermák, ale jinak patřil nástup dravému litoměřickému mládí v modrých dresech. V sestavě Stadionu nechyběl ani obránce Kachyňa, který v Litoměřicích hostuje právě z Motoru.

Domácí vytěžili ze svého nástupu několik možností a také vedoucí gól. Ve 3. min. dopravil odražený kotouč za Kváčova záda Šimeček.

Favorit se sice trošku déle rozkoukával, ale pak začal tahat za delší konec. Heřmanova střela ještě mířila nad a první přesilovku zápasu sehrála Jelínkova družina doslova katastrofálně. Nejen, že sami Krále v domácí brance prakticky neohrozili, ale navíc sami pustili soupeře hned do dvou samostatných úniků. Miškáře i Havelku však pozorný Kváča vychytal.

Ve 12. min. však už bylo vyrovnáno. Českobudějovický špílmachr Václav Nedorost zachytil odražený puk po střele Pavlina a neměl sebemenší problém překonat Krále. Za vyrovnaného stavu, který odpovídal průběhu hry, šly oba celky také poprvé do kabin.

V úvodu druhého dějství se zaskvěl Kváča, když zlikvidoval těžký pokus Stříbrného. Na druhé straně opět prokázal své šikovné ruce Nedorost. Tentokrát z toho ale gól nebyl.

Poprvé šli hosté do vedení až v polovině zápasu. V závěru přesilové hry šikovně tečoval Vráblíkovo nahození za Králova záda Dostálek.

Jenže i podruhé se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Litoměřice se dostaly do tlaku. Kváča dlouho odolával, ale Stříbrného střelu Kváča vyrazil přímo na hokejku Helta, jenž neměl problém trefil odkrytou polovinu branky – 2:2.

Do závěrečného dějství vstoupili lépe domácí. I díky přesilovce při vyloučení Fillmana, Kváča však svůj tým opět podržel. Motor ale chtěl tři body. Velkou možnost dát vedoucí gól měli Doktor s Markem, Král se však vytáhl. Z prostoru mezi kruhy pálil Dostálek, ale ani gól domácího gólmana nepřekonal.

V závěru už byl tlak Motoru až drtivý a minutu a sedm vteřin před koncem přinesl své ovoce. Z těžkého úhlu zaskočil brankáře Krále Dostálek.

Na tento úder už domácí reagovat nestačili. Zkusili sice kratičkou power play, ale českobudějovičtí hokejisté už si cenné tři body vzít nenechali.

Branky a nahrávky: 3. J. Šimeček (Helt, Jebavý), 38. Helt (Stříbrný) – 12. Nedorost (Pavlin), 34. Dostálek (Vráblík), 59. Dostálek (Nedorost). Vyloučení: 4:3, využití: 0:1. Rozhodčí: Luczków, Valenta – Štofa, Beneš. 

ČEZ Motor: Kváča – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Toman, Nedorost, Čermák – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Šulek – J. Marek, Pajič, Doktor. Trenéři Jelínek a Rob.