Také některé subjekty na Jindřichohradecku se zapojí do 10. ročníku Dnů otevřených ateliérů. Konat se bude o tomto víkendu. Lidé tak mohou navštívit třeba Muzeum fotografie a moderních obrazových médií v Kostelní ulici v Hradci. V sobotu od 11.00 a od 13.30 vyrazí zájemci na komentovanou prohlídku prostor bývalé jezuitské koleje, dnešního sídla muzea. Po oba dva dny mohou návštěvníci využít zpoplatněného ateliérového fotografování v historických kostýmech.

Program si připravil také Dům gobelínů. V sobotních 15 hodin začne vernisáž výstavy Háčkované pohádky Lenky Bednářové, v neděli si potom od 10 do 12 hodin autorka připravila ateliér háčkování s ukázkami prací.

Členové iniciativy za lepší řešení náměstí Míru nazvané "Je to i tvoje město" - Filip Hauser, Matěj Šebek a Martin Vaněk.
Iniciativa "Je to i tvoje město" zve na procházku

Na zajímavou komentovanou prohlídku centrem Hradce, kterou si připravila iniciativa Je to i tvoje město, je možné vyrazit v neděli od 15 hodin. Sraz k prohlídce je u sousoší Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Míru. Středobodem procházky bude povídání s hosty o vyhořelém zámeckém pivovaru, jehož rekonstrukce se v současné době připravuje.

Na návštěvu je možné zaskočit také do Dolního Skrýchova. Areál Galerie Špejchar Josefa a Mileny Anderlových bude otevřený po oba dva víkendové dny od 10 do 18 hodin.

Porci umění předloží také v Dačicích a ve Slavonicích. Městské muzeum a galerie Dačice (na Havlíčkově náměstí) zve v sobotu i v neděli od 9 do 16 hodin mimo jiné na výstavu obrazů Ivana a Stanislava Alscherových. Ateliér Aleny Schulz v Maříži zase nabízí možnost prohlídky po oba dny od 11 do 17 hodin.