Co se děti naučily, mohou vidět návštěvníci dnes v 10 hodin na veřejné generální zkoušce a v 17 hodin na premiéře. Derniéra se uskuteční zítra v 17 hodin.

V programu vystoupí například jako kouzelnice Terezka Říhováz 5. třídy, která se svěřila, že má trochu trému, ale kouzlení ji začalo bavit. Dalším z účinkujících je David Kořínek z 8. třídy. „Prostředí šapitó je pro mě nové, ale cítím se tam dobře, je to dobrý zážitek,“ svěřil se akrobat a konferenciér David Kořínek.

Cirkus přijel do Záhoří už v neděli. „Rodiče nám společně s dobrovolnými hasiči pomáhali v neděli postavit cirkusový stan,“ uvedla zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Záhoří Drahoslava Hauserová. Stan postavilo 35 dobrovolníků za hodinu a čtvrt, což je podle principála Jana Langrona rekord.

Pozvat do školy cirkus Happy kids se rozhodli poté, kdy se inspirovali v Trvalé obnově školy, což je síť vedení škol, kde si předávají zkušenosti a poznatky. Pořádají i letní školy pro ředitele i zástupce. „Na loňské letní škole jsme se setkali se zástupci cirkusu a hned jsme se tam s nimi domluvili. Uvažovaly jsme s paní ředitelkou už dlouho předtím o tom, že sem cirkus pozveme. Neslouží pro děti jen jako změna, ale díky němu se daří rozvíjet osobnost dětí, kdy se učí spolupracovat a důvěřovat si. Podařilo se nám zapojit i autistického žáka, což je úžasné,“ dodala Drahoslava Hauserová.