Poté, co byla v Muzeu fotografie a moderních obrazových médií v Jindřichově Hradci minulý týden zahájena výstava fotografií Antonína Špáta, chystá se tady další vernisáž. V pátek bude zahájena výstava Tělo jako znak, která návštěvníkům přiblíží tvorbu šestadvaceti předních českých výtvarných fotografů. Společným tématem vystavených fotografií autorů, jakými jsou například Jan Pohribný, Jan Neubert, Hana Hamplová, Zdeněk Lhoták či Vladimír Kozlík, je akt.

Muzeum fotografie je pro veřejnost otevřeno od úterý do neděle a o svátcích od 10 do 12.30 a od 13 do 17 hodin. Po předchozí domluvě jsou možné i další termíny, pro skupiny je možné zajistit komentované prohlídky, včetně těch v angličtině a němčině.

Výstava, kterou připravila Asociace profesionálních fotografů, se již představila v Praze. V Jindřichově Hradci se na ni můžete přijít do muzea fotografie podívat od 7. dubna do 20. května. Samotná vernisáž je na programu již v pátek v 17 hodin za účasti většiny autorů.

Ředitelka muzea Eva Florová navíc upozornila, že návštěvnicky atraktivnímu tématu, jakým je akt, se budou věnovat ještě dvě další výstavy, které v muzeu fotografie na letošní rok připravují. Půjde o výstavu s názvem „Přesahy – akt ve fotografii a v malířství“, která bude zahájena 3. června a potrvá do 28. října. Vystavena na ní budou díla fotografů Gabiny Fárové a Dušana Šimánka, ale i malířů Tomáše Císařovského a Otto Plachta. Druhou výstavou s tématem aktů bude ta s názvem „Jan Saudek – poezie ženské krásy“. Začít má 26. srpna a zájemcům bude přístupná až do konce roku.