VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pavel Šporcl vyprodal sál během pouhých dvou dnů

JINDŘICHŮV HRADEC - Minulý měsíc odstartoval houslista Pavel Šporcl turné třiadvaceti koncertů, na kterých představuje dvě poslední desky, na něž nahrál hudbu Antonína Dvořáka a Josefa Suka.

24.10.2007
SDÍLEJ:

RYTÍŘSKÝ SÁL. Posluchači koncertu Pavla Šporcla byli jeho výkonem nadšeni a odnášeli si krásný hudební zážitek.Foto: Deník/ Josef Böhm

Svou virtuositou a strhujícím hudebním výkonem na modré housle si získal všechny přítomné

„Předchozí turné se konalo hlavně ve velkých městech. Nyní jsem se rozhodl dát příležitost i svým fanouškům v místech s menším počtem obyvatel. Pokud jde o Jindřichův Hradec, hrál jsem zde už mnohokrát. Výborné vzpomínky mám i na Concertino Praga, které se konalo právě zde a já jsem na něm s dalšími mladými hudebníky vystupoval,“ informoval Pavel Šporcl.

Pouhé dva dny stačily na to, aby byl koncert houslového „rebela“ beznadějně vyprodán. V současné době již nevystupuje se svým oblíbeným šátkem na hlavě, hraje ale na modré housle, které si nechal vyrobit v roce 2006 u houslaře Jana Špidlena. „Požádal jsem našeho nejlepšího houslaře, aby mi vyrobil housle, které budou mít znaky nového tisíciletí. Dřevo, které použil, je staré půl století a pochází z Bosny a Dolomit. Jsem tak trošku rebel a jelikož se chci vždy něčím odlišit, byly na mé výslovné přání vyrobeny housle modré. Nástroj v sobě skrývá i některá moderní vylepšení, která mají velmi kladný vliv na jeho zvuk a stabilitu,“ řekl Šporcl.

Od roku 1992, kdy byl Pavel Šporcl laureátem soutěže ARD Mnichov, obdržel mnoho dalších cen a uznání. Roku 1996 například cenu Společnosti Bohuslava Martinů a v následujícím roce je laureátem mezinárodní soutěže Pražské jaro. Dnes je tento světově uznávaný umělec držitelem mnoha zlatých a platinových desek a letos bylo jeho CD Dvořák/ Suk oceněno v prestižním časopise Gramophone titulem Gramophone Recomends.

„Začátkem listopadu mi vyjde nové CD Čtvero ročních období od Antonia Vivaldiho. Jsem velice potěšený, že se koncert tak rychle vyprodal. Máte zde báječné publikum a osobně jsem velmi rád, že jsem mohl vystoupit na svém turné i v tomto nádherném městě nad Vajgarem, na které mám jen ty nejhezčí vzpomínky,“ dodal na závěr fenomenální houslista Pavel Šporcl. Nyní bude umělec ještě častěji vystupovat v zahraničí, jak ale sám řekl, nikdy nezapomene, kde je doma, a na posluchače v republice se také dostane.

24.10.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Mistr ve výrobě 25 000 Kč

Mistři a příbuzní pracovníci ve výrobě (kromě hutní výroby a slévárenství) mistr výroby. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - pracovní poměr na dobu neurčitou; pracovní doba: 6:00-14:30;, - praxe: strojírenské odvětví minimálně 3 roky ve svářečském, zámečnickém;, - pracovní náplň: řízení a organizace práce na dílně, zpracování denního plánu výroby, koordinace zásobování materiálem, vedení záznamů o výrobě, strojńích a kvalitě, trvalé zlepšování, racionalizace, zodpovídání za efektivní využití pracovních sil, výrobního zařízení, materiálně, energií, spolupracuje s účetním a mzdovým oddělením, znalost PC (Word, Excel);, - benefity: 5 týdnů dovolené, podnikové stravování, odměny za zlepšovací návrhy;, , ŽIVOTOPIS S MOTIVAČNÍM DOPISEM ZAŠLETE NA EMAIL: poruba@kovopor.cz. Pracoviště: Kovopor strmilov, s.r.o., Popelínská, č.p. 410, 378 53 Strmilov. Informace: Jiří Poruba, +420 606 610 378,384 392 102.

Gastronomie - Gastronomie Pomocní kuchaři 12 000 Kč

Pomocní kuchaři pomocný/á kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 12000 kč, mzda max. 14000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: praxe v oboru vítána; vyučení v potravinářství výhodou; zdravotní průkaz výhodou; pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení; , KONTAKT TELEFONICKY NEBO OSOBNĚ. Pracoviště: Hotel vajgar spol. s.r.o., nám. Míru, č.p. 162, 377 01 Jindřichův Hradec 1. Informace: Miroslava Baťhová, +420 384 361 271,607 853 976.

Gastronomie - Gastronomie Pomocní kuchaři 21 500 Kč

Pomocní kuchaři pomocný/á kuchař/ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 21500 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: místo výkonu práce: Hotel Bílý Koníček;, možnost ubytování v místě pracoviště; možnost stravování v rámci restaurace; praxe výhodou nikoli podmínkou; po dohodě možnost práce i na DPP. Pracoviště: Capluc s.r.o. - 001, Masarykovo nám., č.p. 97, 379 01 Třeboň. Informace: Josef Čapek, +420 602 967 038.

Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 15 000 Kč

Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva) zedník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Místo výkonu práce Jižní Čechy - po stavbách dopravu zajišťuje zaměstnavatel; , praxe v oboru zedník (ne přidavač); ŘP sk. B výhodou;, Nutno si předem domluvit telefonicky schůzku (volat po 17:00 hod)!!!. Pracoviště: Viliam demeter, Kosmonautů, č.p. 12, 377 01 Jindřichův Hradec 1. Informace: Viliam Demeter, +420 777 696 476.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 18.–19. srpna 2018

Až na vrcholky hor se 165 kily na zádech a neckyáda na suchu: videa víkendu

Ve 12 hodin odstartovali účastníci 19. ročníku MTB MARATONU - závodu horských kol.
22

Malíkovem Nad Nežárkou se proháněli cyklisté

Na premiéru do Plavska dorazily dvě stovky diváků

Jindřichohradecko – O víkendu byl zahájený nový ročník fotbalového okresního přeboru mužů.

Hasiči soutěžili v Lodhéřově

Lodhéřov - V sobotu 18. srpna se u koupaliště v Lodhéřově sešlo 10 týmů dobrovolných hasičů, aby se utkaly v 2. ročníku soutěže v požárním útoku družstev, kterou pořádaly JSDHO a Obec Lodhéřov.

Konal se 26. ročník Chalupa Cupu

Jindřichův Hradec - Veslaři z celé republiky závodili na hladině Vajgaru.

Řemeslná akce na mlýně Posečeno, sklizeno

Hoslovice – Navštívily jsme 18. srpna Hoslovický mlýn na akci ,,Posečeno, sklizeno…´´. Jde o tradiční řemeslnou akci, pečení chleba ve starobylé peci s ochutnávkou a řemeslný jarmark pro návštěvníky.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT