„Zahrnuje kolem 350 hrobů, o jednu třetinu z nich se však nikdo nestará, asi sto je jich už zrušených. Jsou mezi nimi i hroby, za které lidé neplatí. Po likvidaci havarijních hrobů budeme jednat i s majiteli, kteří poplatky dluží,“ uvedl starosta Bohumil Rod.

V minulosti už podle jeho slov provedli odvodnění hřbitova a opravu márnice, ve které by chtěli zřídit lapidárium zajímavých hřbitovních artefaktů, jako jsou například náhrobky nebo sochy. V loňském roce byla také provedena oprava schodů v areálu kostela.

„Vše financujeme z vlastních prostředků. Můžeme si to dovolit díky tomu, že jsme na novém hřbitově pronajali obřadní síň firmě Cháron, takže co dostaneme za nájemné, můžeme postupně vracet do oprav starého hřbitova,“ vysvětlil Bohumil Rod.

Podle jeho slov by chtěli opravit také střechu nad presbytářem kostela. Proto připravují na 28. května přímo v kostele svatého Prokopa benefiční koncert skupiny Nezmaři, jehož výtěžek použijí na zmíněnou střechu.

„Je to pro nás zároveň prestižní kulturní akce a chtěli bychom v podobných koncertech pokračovat i do budoucna,“ uzavřel Bohumil Rod.