Průvod má pak zase úplně jinou atmosféru než ve dne. Letos si ho tisícovky návštěvníků Českého Krumlova užijí více.

Další ohňový průvod mohou spatřit také v sobotu. Ve stejnou dobu, to jest od 21.50 hodin, projde stejnou trasou. Z Horní ulice přes náměstí, pak ulicí Širokou, Dlouhou na Latrán. Po Lazebnickém mostě přejde do Nového města a skončí v Pivovarské zahradě, kde poté začne výroční koncert folkově-renesanční skupiny Klíč.

Léto přeje slavnostem. Vyrazte se o víkendu bavit do historického centra Českého Krumlova.

Jan Bartuška alias Vilém z Rožmberka (v popředí) a neodmyslitelný Petr Vok Zdeněk Krajíček (za Vilémem) mají své role doopravdy rádi.
Vok léčí neduhy, Vilém si bere podruhé Polyxenu

Nenechte si ujít: Absolutní novinkou letošního ročníku je italská gondola o délce 12 metrů, která má v dramaturgii slavností roli svatebního daru Vilémovi a Polyxeně od Petra Voka. Gondola je běžně v provozu v Praze na Vltavě. Na dobu slavností se přesunula na nákladním automobilu proti proudu až do Krumlova a stala se součástí flotily zdejší voroplavby. Svézt se tímto plavidlem mají tedy šanci všichni romantici.

Kromě toho mají diváci šanci spatřit tradiční denní i noční ohňové průvody a četná hudební, šermířská a kejklířská vystoupení. To vše v oáze dobrého jídla a pití. Na gastronomii letos pořadatelé kladli důraz. Veřejnost okusí pokrmy podle středověkých receptů.

Poslechněte si například muziku hudební skupiny kočujících minstrelů Wolgemut. Jejich muzika vás rozhodně nenechá v klidu, roztančíte se, i kdybyste sebevíc nechtěli.
Sobotní program: Celodenní smršť vystoupení na Slavnostech růže