Vedle orchestrů a pěveckých sborů od Austrálie přes Jižní Afriku a Hong - Kong vévodili také soutěži uznávaní světový hudebníci a profesoři z USA, Taiwanu, Austrálie, České i Slovenské republiky. Klarinetový soubor Prachatice byl tentokrát jediným zástupcem České republiky.

Porotě prachatičtí muzikanti zahráli opravdu výběr toho nejlepšího ze svého repertoáru, který zasahoval různé hudební styly. Od jazzové hudby, přes romantismus, od filmové hudby přes speciální klarinetový repertoár současné hudby. To vše dopomohlo k nádhernému výsledku a také možnosti se ohlédnout a bilancovat. Dvacáté zlato za to opravdu stojí.

V rámci festivalu se konali také dva festivalové koncerty, kterými se Klarinetový soubor Prachatice představil veřejnosti. Vystoupil na Hlavním náměstí a na promenádním Hviezdoslavovo náměstí poblíž Slovenského národního divadla. Vyhlášení výsledků soutěžní části se konalo po skončení tohoto koncertu.

Klarinetový soubor Prachatice se již příští týden rozjede za lázeňskými hosty do Třeboně kde bude mít ve středu 10. července od 19 hod. koncert v Lázních Aurora a poté začnou přípravy na dva prestižní koncerty s japonským orchestrem, které se budou konat v Praze a Českém Krumlově na konci konci prázdnin.

Zprávu zaslali: Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek, Vít Neužil a Petra Sovová