Čekají vás projekce napříč kategoriemi. Po Loutkových lahůdkách v úterý 22. října uvidíte na večeru nazvaném Videoklipy pestrou přehlídku současné hudby i animace. „Videoklipy se nyní často dělají animované,“ líčí David Kubec. Vždyť na Anifilm byl připraven výběr osmnácti. Uvidíte zvláštní cenou poroty oceněný klip Siames: Mr. Fear a nejlepší videoklip letošního festivalu Seth Schwarz & Be Svendsen: Elves of Karoo.

Ceny na 18. ročníku mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm byly rozdány. Na snímku Vlčí dům.
Anifilm rozdal ceny nejlepším

Pásmo Panorama představí českou tvorbu ve srovnání se světovou. „V poslední době je naše animace hodně úspěšná, hlavně studentská je ve světě vidět,“ říká David Kubec a naráží na studentský animovaný film Dcera oceněný studentským Oskarem. Uvidíte vítězné snímky z národní soutěže Český obzor.

Festival animovaného filmu Anifilm začal 7. května.
Anifilm byl oficiálně zahájen

Na projekci Skromní hrdinové se představí krátké filmy studia Ponoc. Fajnšmekři si užijí Nenarativní a abstraktní animaci a horor, obskurnosti a sexualita vás čekají na Animacích pro otrlejší. Zhlédnete i celovečerní film Sedorový masochismu. „Je to nábožensky založený komediální muzikál,“ přibližuje David Kubec.

Promítá se vždy v úterý od 18 h. Vstupné zdarma.