Jak jinak v Hradci oslavit slunovrat než pořádnou porcí kvalitní muziky? Na pátek a sobotu se chystá letošní ročník multižánrového hudebního festivalu Živý Hradec. Jako obvykle se bude konat v parku pod gymnáziem na břehu Nežárky.

"Pro letošek se podařilo zajistit účast významných hudebníků z jazzového světa, pohupovat se ale budeme i v rytmu reggae a ošizeni nebudou ani milovníci divočejších rytmů," uvádí za pořadatele ze spolku Civis novus Petra Jahodová.

Páteční program festivalu začíná o půl šesté odpoledne. Zahájí ho hradecké uskupení hudebníků Jazz Jam Session. Pro nich přijde na řadu Trio Ondřeje Štveráčka, známého mladého saxofonisty. Následovat bude skupina Miroslava Hloucala se zpěvačkou Petrou Brabencovou. "Jako třešnička na pátečním dortu dorazí do Jindřichova Hradce jeden z nejlepších českých jazzmanů Štěpán Markovič s velmi zajímavým projektem Gipsy Groove," zve Petra Jahodová.

V sobotu hudební příval vypukne už o půl čtvrté. Vystřídají se během něj Jarda Svoboda Trabandita, plzeňská kapela Kníry, YO-YO Band, kapela Timudej a Mr. Loco. Vstupné na celý festival je jako obvykle zdarma.