Podloubím voní dorty a koláče od Střapaté Bohunky
Když se řekne "Střapatá Bohunka", každý Hradečák hned ví, že se jedná o název bistra v podloubí Langrova domu na náměstí Míru. Jméno bistro dostalo po své provozovatelce Bohunce Goralikové. "Majitel domu mě dříve viděl po městě jezdit na kole a nazýval mě jako "tu střapatou paní". Bylo úplně jasné, že podle toho musím podnik pojmenovat," směje se Bohunka.
Zdroj: Deník/ Adam Hudec
Pekařina a cukrařina jsou moje srdeční záležitosti. Denně u nás v bistru pečeme čerstvé pochoutky, díky kterým si nás nejen místní lidé oblíbili. Moje kolegyně se smějí, že mám ruce z azbestu, protože kolikrát během přípravy zapomenu na chňapku a do trouby po koláči sáhnu jen tak, holou rukou… a ani si toho nevšimnu.
Zdroj: Deník/ Adam Hudec
Naprosto nenávidím jakoukoliv chemii, které jsou dnešní pekařské výrobky plné až po okraj. Ze všech sil se snažím připravovat naše dobroty podle tradičních receptů, které jsem posbírala z celého světa i z domácích zdrojů. Na tomto snímku zrovna připravuji žloutkový krém, kterým pak naplním dezert z listového těsta.
Zdroj: Deník/ Adam Hudec
Když mám volnou chvilku, a že jich vážně moc není, ráda si odpočinu u šálku kávy. Ráda také pohovořím s našimi zákazníky - jejich ohlasy a názory jsou pro mě velmi cenné, ať už při zlepšování chodu podniku, nebo třeba při přípravě jejich oblíbených jídel nebo sladkostí.
Zdroj: Deník/ Adam Hudec
Sortiment u Střapaté Bohunky se téměř neustále mění. Kromě toho, že téměř každý týden přicházím s nějakou novou dobrotou, ráda peču i při svátečních příležitostech - na Velikonoce, které se kvapem blíží, mám naplánované mazance a vánočky, na Vánoce zase mělo obrovský ohlas naše domácí cukroví.
Zdroj: Deník/ Adam Hudec
Pro domácí sirupy mám odjakživa slabost. Vyrábíme si jich sami nepřeberné množství druhů a používáme je mimo jiné jako základ pro naše domácí limonády. Přebytky ovoce vykupujeme jak od místních zahrádkářů, tak od všech ostatních pěstitelů, se kterými se na tom domluvíme. Kvalitního lokálního ovoce totiž není nikdy dost.
Zdroj: Deník/ Adam Hudec