O tom, že se miminkem roku v soutěži Jindřichohradeckého deníku stala Beáta Šlápotová z Nové Včelnice jsme již v Deníku informovali. Nyní si převzala i cenu, kterou do soutěže věnovala společnost Housarovi, jejíž obchod s dětským a kojeneckým zbožím najdete v Jarošovské ulici v Jindřichově Hradci.

Pro maminku malé Beátky Terezu Kopečnou bylo vítězství v soutěži tak trochu šok. „Vůbec jsme nečekali, že bychom mohli získat tolik hlasů,“ zmínila.

Beáta Šlápotová se do soutěže o miminko roku probojovala hned jako první, když zvítězila v soutěži o miminko ledna. Její maminka říká, že se tehdy o účasti dozvěděli asi od babičky. "Nevěděli jsme úplně, co čeho jdeme. Ale kupovali jsme noviny a hodně pomohl facebook," zmínila. Zapojila se celá rodina. "Manžel zapojil kolegy v práci, babička pracuje ve školce, takže ta to zpunktovala zase tam, hlasovala sestra, synovci, všichni," vyjmenovala. Beáta v lednové soutěži nasbírala celkem 1894 bodů, když na webu získala 1209 hlasů a k nim připočetla dalších 685 za 137 doručených hlasovacích lístků z tištěného vydání Jindřichohradeckého deníku.

Díky tomu tak postoupila do finále a rok tak museli její rodiče čekat na další hlasování. Uspěla i v něm, přestože si rodiče dopředu říkali, že soutěžení nebudou hrotit tak, jako při hlasování o miminko ledna. "Když jsme viděli, jak strašně moc hlasů dostala miminka v předešlém roce, tak jsme si říkali, že to nemůžeme dosáhnout. A máme to," raduje se mladá maminka. Podle ní stojí za úspěchem samozřejmě rodina, ale také přátelé z facebooku.

"Hlasoval nám i děda, který tehdy ležel v nemocnici a říkal, že každý den musí poslat hlas," usmívá se Tereza Kopečná. Celkové vítězství bylo prý překvapením. "Prvních čtrnáct dní jsme byli až na osmém místě, potom se to střídalo o dvě procenta mezi první a druhou a nakonec jsme to zvládli. Zbláznili jsme všechny," popsala maminka.