Sobota

Jindřichův Hradec Přestože se jindřichohradecké nemocnice nedotknou úspory zdravotních pojišťoven v takové míře jako jiných zařízení, bude se část lůžek na některých odděleních rušit i zde.

Deník: Raději bych se dočkal zprávy, že senát, parlament nebo vláda budou v rámci úspor rušit některá křesla. Zase se šetří na nesprávných místech.

Pondělí

Jindřichohradecko Agrární komora připravuje na 23. května protestní akce kvůli úsporným opatřením vlády, která se týkají i zrušení zelené nafty pro zemědělce.

Deník: Zlatý středověk, to vrchnost připravila své poddané jen o každý desátý díl úrody. Dnes má vláda z každého litru nafty skoro desetkrát víc než obchodník, který ji prodává, a stále je jí to málo.

Středa

Jindřichohradecko Pět z patnácti zařízení na Jindřichohradecku zřizovaných krajem, kterých se týká novela školského zákona o šestiletém funkčním období, již zná jména budoucích ředitelů.

Deník: Na šest let mají pokoj, pak se pod nimi opět začne třást židle. Vysvětlí mi někdo, k čemu je to dobré?

Čtvrtek

Jindřichohradecko Nová pravidla hry dostane chování úředníků a zaměstnanců státní správy v případě, že nabude účinnosti nový kodex pro úředníky, který včera schválila vláda.

Deník: Takový etický kodex, to je panečku něco. I ten nejprotivnější úředník se v mžiku změní v příjemného gentlemana a začne se k občanům chovat podle Gutha Jarkovského.

Pátek

Jindřichův Hradec V nabídce společnosti AVE CZ se vyskytla formální chyba, konkrétně záměna čísla třicet za číslo tři, což je pochybení takového rázu, že by samo o sobě mohlo vést k vyřazení firmy ze soutěže na likvidaci komunálního odpadu.

Deník: Tak to vypadá, že kvůli překlepu se snad ani nepodaří výběrové řízení uzavřít. No co, přinejhorším budeme házet odpadky z oken. O výhodách tohoto nakládání s komunálním odpadem se již koneckonců přesvědčil i bývalý pán hradeckého zámku Slavata.