Podle policejní mluvčí Hany Millerové řidič osobního auta jedoucí se spolujezdkyní z Pluhova Žďáru na Kardašovu Řečici narazil do stromu.

„Řidič při nárazu utrpěl těžké zranění, se kterým byl letecky převezen vrtulníkem do nemocnice. Na vozidle byly pneumatiky s nevyhovujícím vzorkem," uvedla Hana Millerová.

Na místě zasahovali i profesionální hasiči. Podle mluvčí Venduly Matějů jednotka musela použít hydraulické vyprošťovací zařízení. „Přibližně za čtvrthodinu pak hasiči předávali vyproštěnou osobu zdravotníkům. Zraněný byl po stabilizaci přenesen do vrtulníku a do nemocnice transportována letecky. Hasiči dále zajistili havarovaný vůz proti požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin.," popsala.

Další sněhová nadílka ze středu na čtvrtek se naštěstí obešla bez dalších větších dopravních komplikací. Ve středu policisté šetřili tři nehody s jedním lehkým zraněním a beze škody.

Ve čtvrtek kolem 2. hodiny ranní byl uvízlý kamion u Kunžaku. Silničáři měli celou noc venku veškerou techniku a všechny komunikace byly do rána sjízdné.