V neděli před 18. hodinou vyjížděly posádky záchranky a hasičů k ženě, která se měla podle informací nacházet ve vodě pískovny.

„Při přijetí výzvy nebylo zřejmé, zda se jedná o tonutí na volné hladině a ani jaká je dostupnost místa pozemními prostředky. Proto byl aktivován také tým leteckých záchranářů," uvedla mluvčí jihočeské záchranky Petra 
Kafková. Využití lezecké techniky a lanového podvěsu k záchraně nebylo nakonec zapotřebí.

"Při příjezdu na místo záchranáři zjistili, že třicetiletá cizinka spadla, možná i skočila z asi šesti metrů do vody a při pádu se zranila. K tonutí u ní nedošlo. Hasiči ji vytáhli z vody a předali zdravotníkům. Po ošetření a stabilizaci stavu byla žena s podezřením na poranění páteře a úrazem dolní končetiny transportována vrtulníkem do Nemocnice České Budějovice. Svou roli zde sehrál i alkohol," sdělila mluvčí záchranky.
Na místě zasahovala výjezdová jednotka dobrovolných hasičů ze Suchdola nad Lužnicí, kteří pomohli zdravotníkům se stabilizací pacientky. Po příletu vrtulníku ještě pomohli s přeložením do vakuové matrace a následně naložili do stroje.

Záchranáři stále upozorňují na nástrahy při letním koupání. Vloni se na Jindřichohradecku ocitly ve vážném ohrožení života dvě malé děti. V obou případech bylo jejich tonutí dílem okamžiku a nepozornosti dospělých. Nebezpečné jsou také skoky do vody, kde plavec nezná pořádně hloubku a dno nádrže, protože při nárazu hrozí úraz hlavy i páteře a také trvalé upoutání na vozík.