Na oznámení vyjela hlídka jindřichohradeckých policistů prap. Michal M., a prap. Filip Š. Policisté podle policejní mluvčí Lenka Krausové  postupně zjistili, kde by dívka mohla být. "Až se jim ji podařilo nalézt na mostě, pod nímž vede tříproudá silnice. Dívka byla velmi rozrušená a vyhrožovala, že pokud se k ní policisté přiblíží, skočí. Za přítomnosti policistů žena volala své příbuzné, při rozhovoru se velmi rozzlobila, začala se třást a zakřičela, že na vše už kašle a zabije se," uvedla Lenka Krausová.

Pokračovala, že v ten moment k dívce přiskočil policista prap. Filip Š., pevně ji chytil za ruku a přitiskl na zábradlí.

"Dívku pak přes zábradlí s kolegou přenesli a následně si ji převzali do péče zdravotníci. V tomto případě zřejmě sehrála roli nešťastná láska. Dívka se policistům také přiznala, že volala na linku 158 a vyhrožovala umístěním bomby na jednom z úřadů ve městě," doplnila policejní mluvčí.

Na jihu Čech to byl v neděli již druhý pokus o sebevraždu. O dvě hodiny dříve policisté zasahovali ve Vodňanech. Na louce bylo vozidlo s mužem. Ten měl podle mluvčí kolem krku ovázaný provaz, který provlekl otevřeným kufrem a zavázal o strom. "Pokud by automobilem popojel, je pravděpodobné, že by si zlomil vaz. Policisté jednali okamžitě, nebylo možné jakkoliv zablokovat jeho vůz, takže s mužem začali vyjednávat. Ten po pár minutách svolil k debatě a stáhl okénko. Vozidlo však nechal nastartované a hrozilo, že kdykoliv sešlápne plyn. Na místo se vydala i rodina nešťastníka, a v momentu, kdy se jejich auto blížilo, policista odvedl mužovo pozornost, skočil do vozidla za ním a vytrhl klíče ze zapalování. Rozrušeného muže pak odvezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice," popsala Lenka Krausová.