Hradečtí dopravní policisté vyšetřují nehodu, která se stala před čtvrtečním polednem v Mláce. Řidiči dodávky, který jel po hlavním tahu na trase Hradec - Budějovice, se tady nárazem do sloupu elektrického vedení podařilo vyřadit z provozu rozvod elektřiny v celé obci.

"Na silnici I/34 v katastru obce Mláka (u Třeboně), jel ve směru od Novosedel nad Nežárkou na Třeboň, řidič dodávkového vozidla tovární značky Volkswagen Transportér s přívěsem za motorová vozidla, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozidla a následně narazil do sloupu elektrického vedení a autobusové zastávky, až svou jízdu ukončil v oplocení přilehlého rodinného domu. Ve vozidle jel řidič sám, k zranění jeho osoby nedošlo," popsal krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Kvůli poškození sloupu se prověsil kabel elektrického vedení, který tam omezoval plynulý průjezd aut. V Mláce se navíc po dobu opravy následků nehody musel vypnout přívod elektřiny. Dopravní policisté ve spolupráci s třeboňskou policií řídili provoz kyvadlově, a to po dobu čtyř hodin.

"Způsobená škoda na vozidle, sloupu, zastávky, oplocení domu a samotné nemovitosti byla předběžně vyčíslena na více jak 200 000 korun," doplnil Milan Bajcura.

Nehoda na parkovišti u Kauflandu v Jindřichově Hradci.
OBRAZEM: Na parkovišti u Kauflandu v Hradci se srazila dvě auta