K perličkám podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů patřila například pomoc malému psovi v Třeboni, kterému uvízla noha v odpadu sprchového koutu.

Hasiči se nejprve opatrně pokusili nohu vynadat, ale to se nepodařilo. Proto vypáčili celou část odtoku, ve které byla pejskova noha zaklíněna. Pak psa převezli k veterináři, který psa nejdříve upal a teprve pak mu hasiči malým rozbrusem a kleštěmi nerezovou mřížku z nohy sundali," popsala.

V Hradci zase volala hasiče na pomoc majitelka želvy, která zalezla pod dřevěnou podlahu pergoly a převrátila se tam na krunýř. Ke slovu tak přišlo páčidlo. 

Profesionálové také zachraňovali uvízlé štěně v plotě, kočku na stromě či mláďata dravců, kteří spadli na zem i s hnízdem.

Za zmínku stojí i tísňové volání na linku 112, že do rybníka Vajgar spadla nějaká osoba. Ukázalo se, že muž spadl z loďky, podařilo se mu vylézt zpět a chytal dál ryby.

Kuriózní volání na linku 158 zažili i policsté. "Pan Jan oznámil, že viděl pravděpodobně pád parašutisty, neotevřel se mu padák. Situace zněla velmi reálně, vše se mělo odehrát kolem letiště v Jindřichově Hradci a tak byli všichni hned v pohotovosti, policisté i záchranáři. Policejní hlídka nakonec našla zdravého a živého „skokana". Jak policistům vysvětlil, při seskoku jen odhodil tandemový padák, to všímavého pozorovatele asi zmátlo," popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.