Jednalo se o čelní střet vozidel Škoda Octavia a Škoda Fabia na křižovatce na silnici I/20. Na místo nehody byl povolán vrtulník letecké záchranné služby. Na místě nehody kromě policistů z dopravní policie v Písku a obvodního oddělení v Protivíně zasahovaly další jednotky Integrovaného záchranného systému, kdy osádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje transportovaly do zdravotnického zařízení pět osob s těžkým zraněním a na místě ošetřili jedno lehké zranění.

Komunikace v místě nehody musela být zhruba na hodinu zcela uzavřena, jelikož zde musel přistát vrtulník a policisté nehodu vyšetřovali. Policisté proto usměrňovali dopravu přes Číčenice a Vodňany. 

Hornoplánský přívoz. Ilustrační foto
Velká převozní loď v Horní Plané už je zase v provozu

Mluvčí Policie ČR Milan Bajcura následně doplnil informace k nehodě, která si vyžádala větší počet zraněných osob. "Řidička (1981) osobního vozu Škoda Octavia jela po silnici I/20, ve směru Vodňany – Protivín řidička, na křižovatce s ulicí Zámecká si najela do levého odbočovacího pruhu a chtěla objet dvě stojící osobní vozidla na ulici Zámecká, vedoucí na obec Chvaletice. Poté, ze zatím nezjištěných důvodů, nedala přednost v jízdě protijedoucímu řidiči osobního vozidla Škoda Rapid, jedoucího od Písku a vjela mu do jízdní dráhy. Následoval čelně boční střet, kdy obě vozidla skončila na silnici I/20," uvedl dosud zjištěné informace k nehodě.

Dodal, že písečtí dopravní policisté uvedenou nehodu vyšetřují jako dopravní nehody se zraněním. "Po obdržení lékařských zpráv lze předpokládat, že bude spisový materiál předán dle věcné příslušnosti Službě kriminální policie a vyšetřování k zahájení úkonů trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví," uzavřel Milan Bajcura.