Dopravní policisté z Jindřichova Hradce byli ve středu po 17. hodině vysláni k dopravní nehodě nedaleko lázeňského města Třeboň, kde se střetl řidič malé motorky s osobním vozidlem.

"Po příjezdu na místo zjistili, že na silnici II/154 mezi obcemi Hrachoviště a Třeboň, v místní části Branná, jela dvojice mladých motorkářů, kdy dle svědků, první byl osvětlen, ale za ním druhý jedoucí mladík jel na malém pitbiku, který nebyl osvětlený – motorka neschváleného technického stavu pro provoz na pozemních komunikacích. V tu dobu jel v protisměru řidič (roč. 1992) osobního vozidla tovární značky Peugeot, který pravděpodobně začal předjíždět před ním pomalu jedoucí osobní automobil a ve tmě čelně narazil do řidiče (roč. 2003) pitbike. Při nehodě se lehce zranil řidič osobního vozidla, ale velmi těžce zranil motorkář, který byl z místa transportován do zdravotnického zařízení," popsal mluvčí policistů Milan Bajcura.

Případ si převzali jindřichohradečtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality, kteří ve věci zahájili úkony pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví z nedbalosti.