Podle v pondělí zveřejněných informací policejní mluvčí Hany Millerové muž (36 let) ležel na silnici a šedesátiletá řidička  renaultu, která jela od Jindřichova Hradce na obec Horní Pěna, asi 400 metrů před křižovatkou  na  Hrutkov zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy. „Za horizontem na rovném úseku   autem přejela muže, který ležel v jejím jízdním pruhu," uvedla Hana Millerová.

Doplnila, že policisté se vyšetřováním příčin tragické události nadále zabývají a byla nařízena i soudní pitva zemřelého.

Místem, kde se nehoda stala, projíždělo v neděli ráno  několik řidičů. „Kolem půl osmé jsem tudy projížděl. Nad horizontem stála policie a silnici rozdělovaly dopravní kužely," popsal Sláva Rejthar z Horní Pěny.

I když oproti loňskému roku, co se týče mrtvých na silnicích, je na tom podle zástupce vedoucího služby dopravní policie Milana Urbance Jindřichohradecko 
o něco lépe, počet nehod a těžce zraněných je vyšší: „Vážných nehod začalo přibývat od podzimu. Současné období doprovází nejenom nepříznivé klimatické podmínky, ale také stres a lidé pak, bohužel, příliš nedodržují pravidla."

Předeslal, že v reakci na nedělní tragédii se policisté při dopravně bezpečnostní akci více zaměří i na chování chodců.