Vlak po srážce vykolejil. Prachatičtí dopravní policisté dopoledne na místě nehodu vyšetřovali. Průjezd místem srážky byl zatím zajištěn v jednom směru jízdy. 

Na místě zasahovali záchranáři jihočeské zdravotnické záchranné služby. Jejich tisková mluvčí Zuzana Fajtlová upřesnila, že podle posledních informací ošetřují jednoho zraněného.

Sníh na jihu Čech způsobil řadu dopravních nehod.
Dopravní problémy na jihu Čech. Ženu zřejmě smetl traktor s pluhem, zemřela

Vinu za srážku vlaku s osobním autem na Kubově Huti na Prachaticku ponese s největší pravděpodobností řidič osobního auta. Podle informací Martiny Joklové, mluvčí prachatických policistů, sjížděl šofér z kopce na před přejezdem kolejí nedobrzdil auto.

"Silnice je v místě nehody zasněžená a klouže," upřesnila. Ve vlaku bylo pět lidí, z toho tři cestující. "Nikdo z nich nebyl zraněn. Řidič auta byl převezen záchranou službou s blíže nespecifikovaným zraněním k dalšímu ošetření do nemocnice," popsala Martina Joklová.

Ve Vydří ráno po smyku narazil autobus do stromu.
Ve Vydří dostal autobus smyk a narazil do stromu. Zranil se řidič a dvě děti

Nehoda se stala mimo hlavní tah silnice z Vimperka na hraniční přechod Strážný. Provoz tam není omezen. "Na místo by měli dorazit zástupci drážní inspekce, ale už teď je jasné, že provoz na železnici bude na několik hodin omezen," řekla mluvčí policistů s tím, že pro přepravu cestujících na trase Vimperk - Volary je zajištěna náhradní autobusová doprava.