Srazila se zde dvě auta, a to takovým způsobem, že hasiči z vozů museli vyprošťovat zaklíněnou osobu.

Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů jednotka musela použít k vyproštění hydraulické zařízení. Na místě zasahovala i záchranka.

"Událost byla na tísňovou linku 112 ohlášena jako nehoda s nutností vyproštění zraněných osob. Na místo vyjeli jindřichohradečtí profesionální hasiči. Z havarovaného Hyundaie vyprostili zraněnou spolujezdkyni pomocí scoop rámu, řidič vyváznul bez zranění. Ve voze Audi utrpěla zranění řidička, kterou nakonec nebylo nutné vyprošťovat. Obě zraněné osoby si okamžitě převzali zdravotníci záchranné služby. Jindřichohradecká jednotka zásah před půl druhou odpolední ukončila. Na místo nehody se vrátila až po došetření nehody Policií ČR, aby dokončila úklid vozovky," popsdala Vendula Matějů.

Nehoda zastavila na desítky minut i provoz na parkovišti. "Zhruba tři čtvrtě hodiny jsem musel v autě čekat, než bylo možné vyjet," uvedl jeden z "uvězněných" řidičů.

Další nehoda se odpoledne stala u Majdaleny na křižovatce na Chlum u Třeboně. I tato kolize byla podle policie se zraněním. A jeden jízdní pruh zůstal do vyšetření nehody uzavřený. 

Večer začalo hustě sněžit a silnice namrzat. Ledovka pokryla silnici z Jindřichova Hradce na Kunžak. Policisté zde šetřil jednu nehodu a v kopci u Lomů uvízl kamion. 

V noci na čtvrtek skončilo auto v rybníce u Vydří. Oživovací pokusy zdravotníků po vytažení vozidla ale byly marné a mladý řidič v nemocnici dopoledne zemřel.
Auto se do rybníka dostalo po přetáčivém smyku