Od čtvrtečního rána do dopoledních hodin šetřili dopravní policisté na Jindřichohradecku celkem 9 dopravních nehod. Podle policejní mluvčí Hany Millerové bylo ve vozidlech zraněno 14 osob, z toho dvě těžce. "V jednom případě byla vyžádána letecká záchranná služba. Společným jmenovatelem  těchto nehod byla namrzlá vozovka, místy i náledí  a hlavně přecenění řidičských schopností osob za volantem!" shrnula ranní náledí.

Jeden z prvních karambolů se stal ve čtvrtek ráno u Kardašovy Řečice v zatáčce poblíž rybníka Králek. Podle vedoucího jindřichohradecké služby dopravní policie Karla Kotila se v havarované octavii zranili čtyři lidé. "Záhy na to u Mláky ve směru na Novosedly řidička sjela mimo silnici a auto narazilo do stromu. Na tom samém místě za chvíli úplně stejně havarovala další řidička. U Mutyněvsi jedna žena s autem sjela mimo silnici, vylézala z vozu a další řidička zde bourala. Ta druhá nehoda byla se zraněním," popsal Karel Kotil.

U Blažejova dostalo na namrzlé vozovce auto smyk a narazilo do dvou stromů. Zranilo se pět lidí.
V havarovaném autě u Blažejova se zranilo pět lidí

Zřejmě nejvážnější nehoda se stala u Blažejova nedaleko Jindřichova Hradce. Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů v havarovaném Volkswagenu Polo bylo pět zraněných osob, z toho jedno dítě. Společným jmenovatelem všech šesti nehod na Jindřichohradecku je podle policejní mluvčí Hany Millerové náledí. "U Blažejova vozidlo na zledovatělém povrchu dostalo smyk a narazilo do dvou vzrostlých stromů," doplnila. Na místě přistál i vrtulník letecké záchranné služby.

Policisté dále šetřili nehodu u Hůrek, na Dačicku a v Hradci u nemocnice.

"Byla místa, hlavně v lesích, kde padala mlha a silnice namrzaly. Řidiči by měli počítat s tím, že se může situace v některých úsecích rychle měnit. Například bývá zrádný Kanclovský most za Hradcem," dodal Karel Kotil s tím, že u většiny havarovaných vozidel byly použity zimní pneumatiky.

Policisté zveřejnili úseky, na kterých až do pátečního rána platí varování před ledovkou: 
Doňov, Újezdec, Záhoří, Pleše, Kardašova Řečice, Pluhův Žďár, Velký Ratmírov a Jindřichův Hradec, délka 18km
Číměř a Horní Pěna, délka 5.5km