Hned ráno se těžce zranil motorkář na Jiráskově předměstí v Jindřichově Hradci.

Podle zástupce vedoucího jindřichohradecké služby dopravní policie Milana Urbance řidič Volkswagenu Vento odbočoval k mlékárně a zastavil, aby dal přednost protijedoucím autům a motocyklista do vozu zezadu narazil.
Na místě zasahovali i profesionální hasiči, kteří zraněnému poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranky pomohli zdravotníkům s jeho naložením do sanity. Pak hasiči zasypali sorbentem vozovku znečištěnou od vyteklých provozních kapalin a po odstranění havarovaného stroje a auta dokončili úklid vozovky.

Další vážná nehoda se třemi zraněními, z nichž dvě jsou těžká, se stala ve středu před půlnocí. „Tři osoby jely v Hondě Civic od Příbrazi na Libořezy a tři sta metrů před touto vesnicí auto v důsledku nepřiměřené rychlosti vylétlo ze zatáčky. Nejdříve narazilo do kmenu stromu, který přerazilo a pak se otočilo přes střechu a skončilo na kolech," popsal nehodu Milan Urbanec. Řidič a spolujezdec ze zadního sedadla byli převezeni s těžkým zraněním na traumacentrum do Českých Budějovic, spolujezdec vpravo vepředu se zranil lehce.

„Vzhledem k situaci a ke zranění nemohla být u řidiče provedena dechová zkouška na alkohol, takže bylo požádáno o opakovaný odběr krve a čeká se na výsledky," zmínil Milan Urbanec.

Policejní hlídky o čarodějnické noci zadržely ještě tři řidiče pod vlivem návykových látek, z toho v jednom případě  se jednalo o drogy.

Kuriózní nehoda se stala na prvního máje odpoledne na cyklostezce u jindřichohradeckého  sídliště Vajgar. Čelně se srazili dva cyklisté a zranění aktérů si vyžádalo příjezd záchranky.