Jedenapadesátiletá žena se podle policejní mluvčí Věry Mžikové bude zpovídat z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Její pes totiž na silnici v jedné obci na Jindřichohradecku vběhl do cesty 72letému motocyklistovi. "Žena psovi odepla vodítko a nechala ho proběhnout ve chvíli, kdy kolem projížděl motocykl. Pes vyběhl z příkopu přímo pod jeho kola. Řidič nestihl na tuto situaci zareagovat a následovala srážka. Motocyklista utrpěl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici a následnou několikatýdenní léčbu. Pes vyvázl bez zranění." popsala policejní mluvčí.

Ilustrační foto.
Cyklistku pokousal pastevecký pes. V tandemu s čivavou. A nebylo to poprvé

Policisté nehodu prošetřovali a dospěli k závěru, že za zranění motocyklisty je plně zodpovědná majitelka psa, která si v minulém týdnu převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Soud ji podle policejní mluvčí může poslat do vězení až na dva roky.

"Tato souhra nepříznivých okolností má nyní velmi nepříjemný dopad nejen na zdraví motocyklisty, ale také na jinak bezúhonnou ženu. Majitelé psů by si měli z této zprostředkované události vzít ponaučení a pamatovat si, že jsou za chování i náhlé reakce svých mazlíčků ze zákona zodpovědní," doplnila.