Zhruba v 8.45 hodin jelo nákladní auto značky tatra od Veselí nad Lužnicí na Lomnici. U Frahelže se tatra střetla s protijedoucí mazdou. "Její řidič z dosud nezjištěných příčin vjel nákladnímu vozu do dráhy," popsala policejní mluvčí Hana Millerová s tím, že čtyřiačtyřicetiletý muž za volantem osobního auta zraněním podlehl.

Náraz byl tak silný, že se tatra přetočila do protisměru a skončila převrácená na bok v příkopě. Její šofér podle předběžné informace vyvázl bez újmy na zdraví. 

"K nehodě vyjely krátce před 9. hodinou všechny složky integrovaného záchranného systému. Z jednotek požární ochrany to byli profesionální hasiči ze stanice Třeboň. V osobním autě jedna osoba utrpěla zranění, která byla neslučitelná se životem. Lékař u ní konstatoval smrt.

Zasahující hasiči havarovaná auta zajistili proti vzniku požáru a zkontrolovali únik provozních kapalin. Poté nehodu předali policistům k šetření. Po ukončení jejich práce bude následovat odtah vraků a úklid vozovky," popsala krajská mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Silnice bude odhadem do 14. hodiny uzavřená a policisté odklánějí dopravu.