Dvě vážné dopravní nehody se v sobotu odehrály na jihu Čech. K oběma letěl pro zraněné vrtulník a podle policejního mluvčího Miroslava Doubka navíc v obou případech byla na vině zřejmě nepřiměřená rychlost.

K jedné z nehod došlo v sobotu dopoledne v kopci nad Otínem u Jindřichova Hradce. „Řidič zřejmě z důvodů nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky vyjel mimo komunikaci,“ informoval mluvčí a dodal, že řidič utrpěl těžké zranění a byl transportován leteckou záchrannou službou do českobudějovické nemocnice. Spolujezdec s lehkým zraněním byl ošetřen přímo na místě.

K podobné nehodě došlo v sobotu dopoledne také na Táborsku na silnici z Opařan do Bechyně. „Opět tady řidič nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a na mokré komunikaci vyjel mimo silnici. Řidič utrpěl lehká zranění.

Pro jeho spolujezdkyni a dítě, které bylo rovněž ve vozidle, letěl vrtulník letecké záchranné služby a transportoval je do českobudějovické nemocnice,“ vypověděl Miroslav Doubek.

Řidiči by si tak obzvlášť v těchto dnech, kdy povětrnostní podmínky mohou ovlivnit stav vozovky, měli dávat pozor a dodržovat pravidla silničního provozu včetně rychlosti.