K tragické dopravní nehodě, při které se čelně střetly dva nákladní automobily Liaz, došlo 7. července krátce před 11. hodinou na silnici vedoucí z Písku na Putim u odbočky na obec Smrkovice. Prudký náraz kamiónů bohužel nepřežil jeden z řidičů.

Jak informovala tisková mluvčí krajského hasičského záchranného sboru Vendula matějů, další tragická dopravní nehoda se stala opět na Písecku, a to v 14.22 hodin u obce Šamonice. Zde havaroval dodávkový automobil Ford Tranzit. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Písek s rychlým zásahovým automobilem a jednou cisternou. Hasiči podle Matějů na místo události dorazili zároveň s vozem Záchranné zdravotnické služby. Havarovaný vůz se nacházel převrácený na boku a opřený o strom. Uvnitř vozu byl zaklíněn řidič, který nejevil žádné známky života. Teprve po odstranění části střechy se k němu mohl dostat lékař. Ten však po ohledání pouze konstatoval smrt.

Na silnici u obce Libějovice na Vodňasku došlo se 7. července v 15.18 hodin srazil osobní automobil Toyota Avensis s nákladním vozem Š 706. V havarovaném osobním autě zůstala po nárazu zaklíněná mrtvá řidička a její dva psi. V nákladním voze byl zraněn spolujezdec, jeho zranění mu ošetřili hasiči. Ti také zajistili oba havarované vozy, vyčistili vozovku od uniklý provozních kapalin a po zadokumentování nehody Policií ČR vyprostili tělo zesnulé pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a předali pohřební službě.

Jindřichův Hradec: Žena poznala most na Kanclově zblízka

V pondělí před polednem nezvládla řidička jedoucí od Pelhřimova do Jindřichova Hradce rychlost v zatáčce na mostě u Kanclova. Auto šlo do smyku, vzalo svodidla a pokračovalo do levé poloviny, kde se srazilo s dodávkou. Řidičku odvezla záchranka.

Vlčetínec: Řidič na chvilku usnul za volantem

Čtyřiadvacetiletý řidič dodávky jel v pondělí od Vodné na Novou Včelnici a ve Vlčetínci se mu vymstila nepozornost. Na chvilinku zaspal. Za zatáčkou auto vyjelo ze silnice, narazilo do zábradlí šachty a potom do tarasu domu. Řidič při nehodě utrpěl zranění.

Branná: Na křižovatce auto narazilo do kamionu

O štěstí může hovořit řidič Suzuki Samurai, který jel v pondělí od Hrachoviště na Třeboň. V Branné v důsledku rychlosti nezvládl hladký průjezd křižovatkou, vjel do levé poloviny, kde se jeho teréňák srazil s kamionem. Nikomu se nic nestalo, ale škoda je 110 tisíc Kč.