Asi nejvážnější se stala v neděli večer u Dačic, kde se střetla dvě osobní auta. Jedno z vozidel, jehož řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel po smyku do protisměru, mělo podle policejní mluvčí Hany Millerové na zadním kole hloubku dezénu opotřebenou pod stanovenou mez. Výsledkem byly tři zraněné osoby.

Okolo 18. hodiny ještě skončilo auto na střeše u Člunku a za Blažejovem ve směru na Malý Ratmírov se srazilo auto na přejezdu úzkokolejky s lokálkou. Zde to podle Hany Millerové díky pohotovosti strojvůdce, který zatáhl rychlobrzdu, odnesla jen obrysová světla.

Také v pondělí dopoledne řidiči bourali. U Lásenice havarovalo osobní auto a skončilo mimo silnici. Další nehoda stala u Člunku. Obě se obešly bez zranění. Vzhledem ke změně počasí a s tím souvisejícími nehodami vedoucí jindřichohradecké služby dopravní policie Karel Kotil upozorňuje, že zítra se uskuteční na silnicích regionu dopravně bezpečnostní akce zaměřená mimo jiné na pneumatiky. „Lidé snad už nečekali, že přijde zima a ani tomu nepřizpůsobili způsob jízdy," zdůraznil Karel Kotil.

Petr Ryba v pondělí ráno jel po hlavním tahu z Jarošova na Hradec, kde na silnici ležely asi dva centimetry rozbředlého sněhu. „V neděli večer jsem se vracel z Rakouska 
z hor a na silnicích to bylo špatné," doplnil. 

Jedním z nepříjemných míst je silnice z Jindřichova Hradce na Políkno. Petr Cihla z Políkna se v sedm hodin ráno při cestě do práce těžko vyhýbal s autobusem. „Už v neděli večer jsme se problematicky dostávali domů. Je to každý rok: nad námi je louka a když je sypký sníh, vítr ho sfoukává do cesty a někdy to musejí protahovat nakladačem. Dříve zde bývaly zábrany proti sněhu, ale ty lidé kradou, tak je silničáři nedávají," řekl 
Petr Cihla.

 Profesionální hasiči byli v neděli večer u tří nehod u Dačic, u Otína a kuriózní byl třetí zásah před 21. hodinou u Pluhova Žďáru, kde podle mluvčí hasičů Venduly Matějů měl nehodu nákladní automobil převážející skot. „Vůz se na zledovatělé vozovce nemohl rozjet do kopce. Velitel zásahu si na místo vyžádal posypový vůz silničářů. Na posypané vozovce se krátce po 23. hodině zasahujícím hasičům podařilo plně naložené auto vytáhnout," uvedla Matějů.

Na zledovatělém povrchu měla problémy i zvířata. V Lodhéřově upadl kůň a nemohl se na ledu zdvihnout. „Přivolaní hasiči se s ošetřovatelem dohodli, že okolo vše posypou pískem a nechají koně, zda vstane sám. To se povedlo," dodala mluvčí.