Jak přesně se vše seběhlo, včera ještě nebylo jasné. Cyklistu srazil čtyřicetiletý český řidič kamionu, který jel kolem páté hodiny ranní směrem k Dolnímu Dvořišti. Předkem zasáhl cyklistu, který nehodu nepřežil.

„Záchranky z Kaplice a Českého Krumlova vyjely na místo tragédie v 5.07 hodin. Lékař ale už mohl pouze konstatovat smrt v důsledku mnohočetných poranění,“ uvedl včera ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Marek Slabý.

Kvůli nehodě byl jeden jízdní pruh neprůjezdný necelé čtyři hodiny. Podle líčení lidí se neštěstí odehrálo v úseku, kde kolem silnice E55 vedou svodidla a za nimi chodník. „Když jsme ráno vstali, viděli jsme z okna na silnici blikat policejní majáčky. Ale víc nic, protože nám v tom bránil strom,“ potvrdila obyvatelka jednoho paneláku na sídlišti Na Vyhlídce, které se rozkládá v sousedství silnice E55, od níž ho dělí již zmíněná svodidla.

„Podle prvotních informací řidič cyklistu, který prý nebyl řádně osvětlen, přehlédl,“ sdělila mluvčí českokrumlovské policie Michaela Hončíková.
Úsek, kde se nehoda odehrála, jako by bylo zakleté. „Je to nebezpečný úsek,“ přitakal kaplický strážník Václav Klimeš. „O kus dál tam auto už srazilo mladíka, před několika lety jednoho muže a není to tak dlouho, co tam pod koly auta skončila přecházející chodkyně. Nevím, jestli by pomohlo v těch místech nainstalovat veřejné osvětlení, aby se zlepšila viditelnost,“ řekl strážník.