Před 11. hodinou kamion uvízl pod mostem. Podle policejní mluvčí Hany Millerové o asi 200 metrů dál byl také střet osobního auta s chodcem. "Zatím nemáme k dispozici bližší informace, neboť hlídka dopravních policistů se teprve na míst přesunuje z Dačicka, kde šetřila od rána dvě nehody," uvedla Hana Millerová.

Ilustrační foto.
Auto u Dačic vyjelo ze silnice a narazilo do stromů



Místostarosta Českých Velenic Pavel Chabiniok na místě zjišťoval, co se stalo. Deníku sdělil, že v tunelu zůstal zaklíněný kamion a komunikace je neprůjezdná. "Řidič prý tunelem projížděl, když se proti němu objevil někdo na kole, tak přibrzdil a rohem kontejneru se zapasoval," zmínil místostarosta s tím, že ještě nejméně dvě hodiny bude silnice uzavřená.

Pohled na rozlámanou skříň dodávky, která uvízla v Nežárecké bráně v J. Hradci.
V Nežárecké bráně uvízla dodávka

Řidiči, kteří potřebují jet k bývalé ŽOSce či kulturnímu domu Beseda nebo střední škole, nyní musejí volit objížďku přes Rakousko. "Jiná možnost neexistuje. Musejí jet přes hraniční přechod, kde bývala celnice, projet Gmünd a použít třetí velenický přechod Wielands. Ostatně hned na křižovatce na konci aleje řídí dopravu naši strážníci a řidiče informují," vysvětluje místostarosta Pavel Chabiniok.

Při druhé nehodě o kus dál auto mělo srazit malé dítě, které údajně již zpomalujícímu vozidlu vběhlo do cesty.

Multikára nemohla z Budějovické brány v Českém Krumlově tam ani zpět.
Multikára se zasekla v městské bráně