Při střetu dvou aut zde zemřela řidička (38 let) Peugeotu 106. Podle policie žena jela od Kunžaku na Jindřichův Hradec. „V důsledku nepřiměřené rychlosti auto po projetí pravotočivé zatáčky dostalo smyk, vyjelo do protisměru, kde pravým bokem a přední částí narazilo  do protijedoucího Renaultu Scenic," popsala tragickou nehodu policejní mluvčí Hana Millerová.

Řidička peugeotu na místě zemřela. V druhém vozidle se zranila spolujezdkyně a řidič vyvázl bez újmy na zdraví.
Nepříjemnou zatáčku u Otína již lemuje několik pomníčků. Za posledních deset let je to již pátá nehoda s následkem smrti. Pokaždé se tragédie odehrála při jízdě ve směru od Kunžaku. Policisté zde evidují ještě několik nehod, které mají společného jmenovatele, a to rychlost.

„Již se udělala opatření ke zvýšení bezpečnosti zatáčky, instalovaly se zde vodicí tabule, které by měly řidiče na toto místo ještě více upozornit a navést ho. Od té doby se situace poněkud zlepšila, ale ještě zřejmě budeme apelovat na další opatření," říká zástupce vedoucího jindřichohradecké služby dopravní policie Milan Urbanec.

Na Jindřichohradecku je to letos již čtvrtá nehoda, při které zemřel člověk. Oproti stejnému období loňského roku je to o dva zmařené lidské životy víc.

ZATÁČKA SMRTI:

červenec 2002: motorkář se střetl se dvěma auty, spolujezdkyně zemřela
prosinec 2005: noční nehoda dodávky, ve které zemřeli dva lidé, měla nádech alkoholu
březen 2008: řidič dodávky vyjel do protisměru a střetl se 
s kamionem, smrtelně se zranil
květen 2012: smyk a náraz 
do auta stál život řidičku