Nehoda se stala před půl osmou večer na obchvatu Strmilova u odbočky na Střížovice. Jak sdělila policejní mluvčí Lenka Pokorná, z dosavadního šetření vyplývá, že řidička osobního renaultu jela po místní komunikaci od Strmilova směrem na Vlčice. "Na křižovatce se silnicí I. třídy zřejmě nedala přednost právě projíždějící Toyotě Corolla," přiblížila Lenka Pokorná.

Ilustrační foto
U Strmilova zahynul motocyklista


Při střetu se zranilo šest lidí.zranění šesti osob. Na místě přistál i vrtulník letecké záchranné služby. Jak uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, v době příjezdu hradecké jednotky již byli členové posádek z aut venku.

"Část jednotky asistovala zdravotníkům při ošetření zraněných a jejich transportu do sanitek a vrtulníku. Další hasiči pak zajistili havarovaná auta protipožárním opatřením a proti úniku provozních kapalin. Po ukončení záchranných prací zhruba po 20. hodině odjela osádka hradecké cisterny zpět na základnu. U nehody zůstal pouze kontejner, jehož osádka vyčkala do ukončení šetření policistů a krátce před půlnocí zahájila úklid komunikace," uvedla Vendula Matějů.

Tento úsek obchvatu Strmilova byl svědkem již řady vážných a tragických dopravních nehod. Zejména o pár stovek metrů dál na odbočce na Kunžak.