Dosavadní trenér Gilbert Abraham se totiž rozhodl rezignovat a z klubu odchází, takže GBA Fio banka musí na uvolněnou pozici rychle sehnat náhradu.

„Vedení klubu intenzivně jedná s několika adepty, jméno nového trenéra by mělo být známé velmi brzy,“ informoval sportovní manažer Stanislav Zuzák.

Jihočeši odehrají odložený zápas závěrečného 22. kola základní části s Nymburkem doma v sobotu 22. ledna od 18 hodin.

V něm by se hradeckému publiku měli představit i dva noví hráči, kteří už zasáhli do předchozího duelu v Pardubicích.

Prvním z nich je 33letý srbský rozehrávač Edi Sinadinović (193 cm), který v minulosti hradecký dres už oblékal a ve své bohaté kariéře působil například v Řecku, Chorvatsku či v Bosně.

Naší další posilou je 22letý Američan Ian DuBose (192 cm), jehož uplatnění je především na rozehrávce či pozici nižšího křídla. V této sezóně hájil barvy Kolína, hrál také v Německu a svou univerzitní kariéru v NCAA1 absolvoval v týmech Houston Baptist Huskies a Wake Forrest Demon Deacons.

Po základní části se tabulka Kooperativa NBL rozdělí na dvě části. GBA Fio banka bude od 29 ledna hrát čtyřkolově ve skupině A2 společně s Olomouckem, Ostravou a Děčínem. První dva postoupí do předkola play off, poslední tým čeká baráž o udržení s dvěma nejlepšími celky I. ligy.