Tamní celek zná velmi dobře letošní posila Jihočechů Martin Bašta, který právě ze Svitav do týmu Fio basket před sezonou přišel. „Osa svitavského mužstva zůstala stejná jako vloni, ale přišlo tam několik nových kvalitních hráčů, a myslím, že současné Svitavy patří mezi pětici nejsilnějších týmů v lize,“ říká na adresu svého předchozího klubu Bašta.

Tuři jsou momentálně na šestém místě se třemi výhrami a čtyřmi porážkami. To Fio basket Jindřichův Hradec je na tom a mnoho hůře. Z dosavadních šesti zápasů ani jeden nevyhrál a je poslední.

„Samozřejmě, že si musíme věřit v každém zápase, ale v naší současné situaci to budeme mít ve Svitavách těžké,“ tuší Martin Bašta. „Pokud bychom nevyhráli, potřebujeme se alespoň chytit kvalitním výkonem a sehrát vyrovnaný zápas. I to by nám psychicky moc pomohlo,“ dodává.

Jindřichovu Hradci se nedaří především v obraně a průměr 98 bodů obdržených na zápas je hrozivý. „Nedokážeme si vyhovět jako tým, schází nám kolektivní pojetí. Chybí nám větší nasazení pod vlastním košem i v útočné fázi,“ hledá hlavní důvody dosavadních nezdarů Martin Bašta.