Třeba tyčkař Michal Balner odlétá na jihoamerický kontinent 4. srpna. „Vrátil jsem se ze soustředění a Velkou cenu Tábora jsem pojal tréninkově.
Čtyřikrát jsem to zkoušel na výšce 571 cm, ale už mi scházely síly při rozběhu. Jsem ale spokojený a rád se sem pokaždé vracím," říká Balner.

Nakonec zapsal 560 cm. Tyčku vyhrál, chyběl mu však jeho hlavní konkurent Jan Kudlička, který k Jordánu nakonec nedorazil.

Po delší pauze zaviněné zraněním si v Táboře zazávodila Zuzana Hejnová. V závodě na 200 metrů skončila druhá výkonem 24.22. „Po dlouhé době jsem si závod užila. Musím to zaklepat, noha mě nebolí. Teď ještě trochu potrénuji. Zaměřím se na rychlost a věřím, že na olympiádě se bude zase na co dívat. Před odjezdem do Ria si dám ještě 300 metrů překážek na Zlaté dráze v Chebu," svěřila se Hejnová.

Na táborském stadionu Míru ji o třicet tři setin sekundy předběhla slovenská reprezentantka Iveta Putalová. „Dvoustovka je pro mě někdy dost těžká, protože se musí jít naplno už od začátku. Dnes se mi ale běžela dobře, protože jsem byla rozběhaná ze čtyřstovky," prozradila svůj recept na úspěch Putalová.

Slovenským atletům se na táborské dráze velmi dařilo. Slováci kralovali v závodech na sto, dvě stě, čtyři sta i osm set metrů. Putalová ovládla kromě dvoustovky také čtyřstovku.

Její reprezentační kolegyně Lucia Klocová zase porazila všechny soupeřky na trati osm set metrů. „Mé přípravy na olympiádu se blíží ke svému finiši.
Tímto závodem jsem si chtěla zkvalitnit trénink v závěru přípravy. Uvidíme, jak to v Riu dopadne. Bude záležet i na štěstí, protože tak velké závody jsou především o taktickém běhání a i ten nejrychlejší závodník může pohořet," ladila na jihu Čech formu Klocová.

V Táboře ukončil kariéru šestinásobný vítěz memoriálu Jana Pána v běhu na 800 metrů Jozef Pelikán.

Slovenský atlet se rozloučil časem 1:52.57 a pátým místem. „Jsem nesmírně rád, že jsem mohl být součástí tohoto mítinku. David Bor ho za ty roky neskutečně pozvedl kvalitativně nahoru. Nejraději vzpomínám na rok 2012, kdy jsem tu vyhrál naposledy a porazil i výborné Keňany," bude na Tábor vzpomínat jen v dobrém Pelikán.