Nováček sice skončil na poslední příčce a měl společně se Svitavami o udržení v MNBL bojovat v baráži s nejlepšími dvěma prvoligovými kluby, ale ta se nakonec hrát nebude! Informaci po jednání Asociace ligových klubů potvrdil sportovní manažer Lions Radim Valcha.

„Vzhledem k tomu, že z první ligy projevilo zájem startovat v nejvyšší soutěži pouze Brno, vedení Mattoni NBL rozhodlo, že se baráž konat nebude a Jihomoravanům přiřkne takzvanou divokou kartu. Tím bude počet účastníků doplněn na čtrnáct. Je to dobrá zpráva pro všechny naše fanoušky a tým se tak může v klidu začít připravovat na nový ročník," uvedl Radim Valcha.

Jisté je i to, že v příští sezoně se základní část MNBL bude hrát čtyřkolově. Otázkou zatím zůstává další působení Levic, které pravděpodobně budou hrát pouze českou ligu, což jim však ještě musí požehnat slovenská federace.

„Nymburk, který vážně aspiruje na účast v prestižní Eurolize, zřejmě vstoupí do ligy až v nadstavbových bojích play off. Variantou je však i jeho účast v základní části v podobě jednoho utkání na palubovce všech soupeřů," přidal Valcha další zajímavou zprávu.

V návaznosti na tyto kroky se mění také situace v I. lize, což se bytostně dotýká i béčka hradeckých Lions. Již dříve bylo rozhodnuto, že druhá nejvyšší soutěž bude rozšířena na čtrnáct týmů a po postupu Brna se navíc uvolnilo další místo.

„Baráž o první ligu, kterou měl náš tým jako vítěz jedné ze skupin druhé ligy o víkendu rozehrát, se také neuskuteční. Všichni přihlášení účastníci, včetně našeho béčka, tak mají automaticky právo působit v druhé nejvyšší soutěži," potvrdil příjemnou novinku.