Tým GBA Fio banka v úvodním kole podlehl po přestřelce v hale BK Olomoucko 92:100, jeho jihomoravský protivník si odbyde soutěžní premiéru.

Po letech strádání se v tradiční basketbalové baště zřejmě začalo blýskat na lepší časy, protože Brno v uplynulé sezoně obsadilo konečné čtvrté místo a také v té započaté se chce porvat o medailové příčky.

Kouč Lubomír Růžička se bude opírat o trojici výborných podkošových hráčů Puršla, Krakoviče a Mickelsona, rozehrávače Marka s Půlpánem, amerického střelce Maddena, či slovenského reprezentanta Körnera.

Hradci bude v sestavě nadále chybět Ikounga Ngatse, který ještě rehabilituje po operaci kolena, a také Robert Bzonek s podvrknutým kotníkem.

„Brno má skvělé hráče, je to velmi dobře trénovaný tým. Jeho sílu musíme respektovat, ale na utkání se těšíme. Nejsme kompletní, na zranění se však nevymlouváme. Naše soupeře nezajímá, jaké překážky nám stojí v cestě. Každý klub má svoje výzvy a zaleží jen na tom, jak se k nim postaví,“ uvedl před cestou do Brna hlavní trenér GBA Fio banky Gilbert Abraham.